Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Simona Halep va juca împotriva Elinei Svitolina în semifinale la Toronto

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Rogers Cup, după 6-4, 6-2, cu Caroline Garcia (Franța), în urma unei partide ce a durat o oră şi 11 minute. Calificarea în semifinalele turneului de la Toronto este recompensată cu 122.190 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Halep va juca în semifinale tot sâmbătă, de la ora 01.00, ora României, cu Elina Svitolina. Meciul dintre Halep și Svitolina, din semifinalele de la Rogers Cup, va fi a cincea confruntare directă dintre cele două jucătoare și a treia din acest an. Prima dată, ele s-au aflat față în față în 2013, la Turneul Campioanelor rezervat jucătoarelor care nu se aflau în Top 8 WTA. Atunci, s-a impus Simona, în două seturi, lucru pe care l-a făcut și peste un an în Fed Cup. Elina s-a revanșat în finala din 2017, de la Roma, atunci când s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1, într-un meci în care Halep s-a accidentat la gleznă. Mai apoi, în sferturile de finală de la Roland Garros, românca a întors meciul de la 3-6, 1-5 și s-a impus cu 3-6, 7-6(6), 6-0.

Halep este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după ce a câştigat anul trecut finala de la Montreal. În 2015, la Toronto (cele două oraşe alternează la organizarea Rogers Cup), românca a fost finalistă.