Simona Halep și politica…

(de Romeo Chiriac)

Despre asocierile nu tocmai fericite ale Simonei Halep cu politica am mai scris AICI:

“De ce oare Simona Halep a avut reacţii diferite, cântărind cu unităţi de măsură diferite două situaţii relativ similare? În prima, Simona nu a luat atitudine după ce a a fost victima unei diversiuni.  Când în colajele postate pe Facebook ale mai multor organizaţii PSD s-a inventat că ar fi fost huiduită pe Arena Naţională.

Halep a venit atunci însoţită de primarul Capitalei. Iar atunci Gabriela Firea a fost singura huiduită de cei din tribune. În momentul când îi oferea Simonei cheia şi o plachetă după trofeul cucerit la Roland Garros.  Întrebată dacă a auzit huiduielile celor 20.000 de spectatori pe stadion, „Vorbim despre altceva, vă rog!”. A răspuns Halep atunci. Iar postacii PSD au încercat o diversiune, încercând să spele imaginea lui Firea. Și dând cu noroi în Simona.

A doua oară când Halep a fost pusă într-o situație neplăcută având substrat politic a fost la finala Rogers Cup. Când, de data asta, i-a auzit doi români revoltaţi care au strigat „M..e PSD”. Dar cum se face că Halep nu a auzit huiduielile celor câtorva zeci de mii de oameni adresate Gabrielei Firea. Dar i-a auzit pe cei doi români revoltaţi care au strigat „M..e PSD” la finala Rogers Cup?

‘Aş vrea să spun câteva cuvinte în limba română pentru românii din tribune. Vă mulţumesc pentru susţinere şi, celor care s-au comportat altfel decât trebuie. Le transmit să nu mai facă asta data viitoare şi să respecte această încăpere deosebită’ A spus Simona, vizibil deranjată de gestul fanilor din Canada. De ce Simona a refuzat să ia atitudine la diversiunea postacilor PSD? Care au inventat că ea ar fi fost cea huiduită, însă a înfierat gestul suporterilor români care au asistat la finala din Canada”.

Iar, la Madrid, Simona a lăsat să se înţeleagă că nu este de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon. De a-i exlude pe jucătorii ruşi şi bieloruşi de la al treilea Grand Slam al anului. “Este un sport individual şi nu este vina jucătorilor, după părerea mea”, a declarat Halep.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie – 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

E limpede faptul că sportiva Halep reprezintă în continuarea un model inspiraţional pentru români. Dar ce ne facem cu draga noastră Simona când își dă cu părerea despre politică?…

 

Stiri recente

Dacă Messi juca pentru noi, iar Lewandowski pentru Argentina, Messi nu ar fi marcat, iar Lewandowski ar fi înscris 5 goluri – spune selecționerul...

Selecţionerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz consideră că Robert Lewandowski ar fi marcat 5 goluri dacă ar fi jucat pentru Argentinei...