Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

România va întâlni Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar în grupele Ligii Naţiunilor

Reprezentativa României va întâlni Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar în grupele Ligii Naţiunilor, conform tragerii la sorţi care a avut loc la Paris, tricolorii urmând să evolueze în Liga C.

Selecţionerul Edward Iordănescu consideră că România trebuie să termine pe primul loc grupa din Liga Naţiunilor care s-a tras la sorţi joi, el precizând însă că până la meciurile respective concentrarea sa maximă este pentru Euro 2024.

Iordănescu a menţionat că situaţia sa contractuală este în continuare un subiect de presă, însă o astfel de discuţie nu îşi are rostul acum.

Date despre adversarii României în Liga Naţiunilor 2024/2025, prezentate de FRF

Kosovo

O reprezentativă cu care ne-am duelat recent, chiar în preliminariile EURO 2024, un 0-0 la Priştina şi o victorie a tricolorilor, 2-0, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Momentan nu are selecţioner, dar posedă acelaşi grup de fotbalişti care evoluează în campionate străine puternice (Rrahmani – Napoli, Zhegrova – Lille, Muriqi – Mallorca, Rashica – Beşiktaş, Muric – Burnley).

Cipru

O naţională împotriva căreia am jucat de 13 ori în istorie şi am pierdut o singură dată, reuşind să obţinem 9 succese. Cu toate acestea, ultimul duel datează din 2011!, un amical disputat pe tărâm cipriot şi încheiat cu victoria noastră la lovituri de departajare, după 1-1 în timp regulamentar.

Cipru a încheiat pe ultimul loc, cu 0 puncte şi golaveraj 3-28 preliminariile EURO 2024, într-o grupă cu Spania, Scoţia, Norvegia şi Georgia în care nu a pus în niciun moment probleme privind calificarea.

Lituania / Gibraltar

Reprezentanta din urna 4 valorică nu e încă decisă. Pe 26 martie vom afla, când se joacă returul barajului Ligii Naţiunilor (pe 21 martie e turul), care va fi învingătoare şi, implicit, adversara tricolorilor

Dacă vom întâlni Gibraltar, reprezentativă care a încheiat ultima în grupă şi cu 0 puncte, golaveraj 0-41!, în preliminariile EURO 2024 o grupă cu Franţa, Ţările de Jos, Grecia şi Irlanda, ar fi o premieră istorică pentru naţionala noastră!

Lituania a avut calificări EURO 2024 mult mai reuşite şi constituite o reprezentativă cu mai multă tradiţie şi valoare. Balticii au terminat cu 6 puncte preliminariile recente, după o victorie în Bulgaria şi remize cu Ungaria, Bulgaria şi Muntenegru.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Lituania şi Gibraltar vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formaţia ce va fi în Liga C. Pierzătoarea va merge în Liga D.

Selecţionerul Edward Iordănescu nu a fost prezent la tragerea la sorţi, el fiind într-o perioadă de refacere după o boală sezonieră, potrivit FRF.

Componenţa grupelor Ligii C:

Grupa C1: Suedia, Azerbaidjan, Slovacia, Estonia

Grupa C2: ROMÂNIA, Kosovo, Cipru, Lituania/Gibraltar

Grupa C3: Luxemburg, Bulgaria, Irlanda de Nord, Belarus

Grupa C4: Armenia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord, Letonia

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

Etapa 1: 5-7 septembrie 2024
Etapa 2: 8-10 septembrie 2024
Etapa 3: 10-12 octombrie 2024
Etapa 4: 13-15 octombrie 2024
Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024
Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Fazele finale sunt programate în martie 2025.

UEFA Nations League 2024/25 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Cupa Mondială din 2026. Cel mai bine clasate patru formaţii în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Stiri recente

Andy Murray se retrage din tenis după JO Paris 2024

Andy Murray a anunţat că se va retrage din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.„Am ajuns la...