România s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal

România s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal – EMF EURO 2022, de la Kosice (Slovacia).

După ce a învins echipa Bulgariei cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, în semifinală. Scorul a fost egal, 0-0, la finalul timpului regulamentar, tricolorii câştigând la loviturile de la 7 metri. Prin golurile marcate de Marius Balogh, Răzvan Plopeanu, Dragan Paulevici şi Andrei Ferik.

În finala programată sâmbătă, România va înfrunta echipa Azerbaidjanului. Care a dispus de Kazahstan cu 3-2, în cealaltă semifinală.

România şi Azerbaidjanul s-au întâlnit în primul meci din Grupa B, tricolorii câştigând cu 2-0.

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina. Acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană.

România este echipa cu cele mai multe titluri europene – şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015).

În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală.

(Foto – Facebook FR Minifotbal)

Stiri recente

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos, care va avea loc până...