România – Norvegia, calcule de calificare pentru tricolori!

România întâlnește diseară Norvegia, de la ora 21.45, și are nevoie de victorie pentru a simplifica situația calificării.

Mai sunt doar 3 etape până la finalul preliminariilor. Trebuie să fim pe unul dintre primele două locuri pentru a ne asigura încă din această toamnă prezența la EURO. Calculele, conform frf.ro, sunt următoarele:

Norvegia este singura din Top 4 despre care putem spune că are aproape asigurate 6 puncte facile, urmând să întâlnească Feroe și Malta în ultimele două etape.

Învingem Norvegia:

  • Ajungem la 16 puncte și scoatem Norvegia (10 puncte) definitiv din lupta pentru calificare.
  • Depindem numai de noi pentru calificare: dacă vom învinge și Suedia (ajungem la 19 puncte), iar suedezii nu reușesc să câștige contra Spaniei (ar rămâne cu 14 sau 15 puncte), vom fi calificați înaintea ultimului nostru joc de la Madrid.

Remizăm cu Norvegia:

  • Dacă Suedia nu reușește să obțină punct(e) contra Spaniei, noi suntem obligați să o învingem în noiembrie. Iar în acest caz se va ajunge, cel mai probabil, la „clasament în trei”, între România, Suedia și Norvegia.
  • Norvegia ar fi eliminată din start, iar bătălia s-ar da la golaveraj între noi și Suedia. De aceea va fi nevoie de o victorie la cel puțin două goluri contra nordicilor.

Cum arată acum clasamentul în 3:
1. Suedia 3 jocuri / 5 puncte (6-5), 2. Norvegia 3j / 3p (6-6), 3. România 2j / 1p (3-4)

  • Dacă Suedia obține cel puțin un punct contra Spaniei, tricolorii sunt obligați să învingă Suedia și să scoată cel puțin același rezultat contra ibericilor la Madrid, în noiembrie. În același timp, rezultatul contra suedezilor trebuie să fie mai bun decât cel obținut de ei la Stockholm (victorie cu 1-0 sau la două goluri diferență).

Pierdem cu Norvegia:

  • Nordicii ar trece peste noi la meciuri directe și chiar dacă am învinge Suedia, am fi în afara primelor două locuri, ținând cont de programul ușor al Norvegiei.

Programul primelor clasate în grupa F:
Spania
: Suedia (d), Malta (a), România (a)
Suedia: Spania (a), România (d), Feroe (a)
România: Norvegia (a), Suedia (a), Spania (d)
Norvegia: România (d), Feroe (a), Malta (d)

Spania761018-419
Suedia742117-814
România741216-713
Norvegia724112-910
Malta71062-173
Feroe70073-230

Stiri recente

FC Botoşani – Farul Constanţa, scor 1-1, în ultimul meci al etapei a patra din Superligă

FC Botoşani a încheiat, scor 1-1, cu Farul Constanţa în ultimul meci al etapei a patra din Superligă. Botoşani a...