Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

UPDATE – România, desemnată câștigătoarea Rugby Europe Championship

România a fost desemnată câștigătoarea Rugby Europe Championship, ediția 2017, fosta Cupă Europeană a Națiunilor, în urma victoriei cu 8-7 în fața Georgiei, duminică, la București, după ce forul continental, Rugby Europe, declarase inițial învingătoare formația Georgiei, se arată într-un comunicat.

Imediat după meci, oficialii Rugby Europe, for prezidat de românul Octavian Morariu, au declarat Georgia câștigătoare a competiției, ca apoi să revină și să precizeze că a fost o greșeala tehnică, atribuind trofeul României.

Victoria le-a adus ”Stejarilor” atât Cupa ”Antim Ivireanu”, trofeu care se pune în joc în întâlnirile directe, cât și, datorită noului regulament al Rugby Europe, titlul de campioană europeană a ediției 2017.

”Ultimul meci dintre România și Georgia a decis câștigătoarea Rugby Europe Championship 2017. Ca urmare a victoriei cu 8-7 a României, clasamentul pe site a fost modificat automat, incluzând o eroare tehnică ce a avut consecințe asupra situației de fapt — trofeul fiind înmânat Georgiei. În conformitate și respectând regulile competiției, dacă două sau mai multe echipe au același număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa cu cele mai multe puncte în meciurile directe. Dacă în competiție se joacă un singur meci între echipe, echipa care câștigă meciul este cea mai bună echipă. Așadar, România este anunțată câștigătoarea REC 2017 datorită victoriei împotriva Georgiei”, a precizat Rugby Europe pe site-ul său.

Naționala României a învins reprezentativa Georgiei cu scorul de 8-7 (5-7), în ultima etapă din Rugby Europe Championship (REC), într-un meci disputat pe Stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală.

De asemenea, tricolorii au câștigat Cupa ”Antim Ivireanu” care se acordă echipei învingătoare în partidele directe. În fața a peste 4.000 de spectatori, ”stejarii” au obținut victoria asupra Georgiei după o așteptare de 7 ani. Punctele României au venit din eseul reușit de Cătălin Fercu (‘3) și lovitura de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu (’52), oaspeții izbutind un eseu, prin Merab Șarikadze (’37), transformat de Merab Kvirikașvili.

Gruzinii au reușit să obțină trofeul Rugby Europe Championship datorită punctului bonus defensiv, iar naționala frunzei de stejar a făcut un pas spre accederea directă la Cupa Mondială din 2019 de pe poziția secundă a clasamentului competiției.