Razboiul Rapidului cu Steaua este in plina desfasurare

0
94

FC Rapid a replicat astazi, printr-un comunicat nesemnat postat pe site-ul clubului, la afirmaţiile finantatorului stelist Gigi Becali, care declarase ca in cazul in care Romania vrea sa aiba echipa in grupele Ligii Campionilor atunci formatia sa trebuie sa termine pe locul doi in campionat.

“Băieţii deştepţi” din fotbal îşi păstrează obiceiurile


Trebuie să mărturisim, din start, că asistăm cu îngrijorare la reactivarea unor scenarii oarecum deosebite ca formă, dar asemănătoare ca esenţă, cu acelea practicate de “baieţii deştepţi” din Ghencea şi în finalul campionatului trecut. Dacă acum vreun an se lansau campaniile “meciuri jucate fără răutate” şi “urmărirea cu sacoşa de bani”, doar pentru a-i satisface poftele trimisului lui Dumnezeu în fotbalul românesc, mai nou se încearcă prostirea poporului cu ideea că “numai Steaua trebuie să ajungă în Liga Campionilor”.

Hilar până la un punct, mesajul riscă totuşi, din păcate, să influenţeze nu numai opinia publică, ci şi unii factori de decizie, în ideea “interesului naţional”. De ce ar trebui, de exemplu, ca Steaua să ia locul Rapidului, când mai toată lumea admite că echipa lui Răzvan Lucescu practică cel mai bun fotbal al momentului în campionatul nostru? De ce Steaua, când şi Rapid ar figura drept cap de serie în turul (tururile) preliminare ale Ligii Campionilor? Doar pentru că Steaua a ajuns să joace o dublă manşă cu Dinamo Kiev (echipă furată din greu de arbitraj la Bucureşti) şi să interpreteze rolul de sparring-partner pentru Real Madrid şi Lyon? Doar pentru că a eliminat pe Rapid fără s-o învingă, anul trecut, în sferturile Cupei UEFA, şi s-a făcut de râs la Middlesborough? Apropo, ca să folosim şi noi tonul poveştilor cu elefantul şi vulpea, aţi remarcat că faimosul antrenor Steve McClaren n-a reuşit să bată, în ultimele vreo nouă luni şi ceva, decât pe Steaua şi naţionala Andorrei? Asta a fost aşa, ca să echilibrăm balanţa la loviturile cu trompa…

Am menţinut tăcerea până acum, deşi dinspre foştii amici de pahar ai preşedintelui s-au mai lansat în ultima vreme petarde de genul prigonirii Stelei şi al susţinerii Rapidului. Expresii ca “abuzuri incredibile” ar fi trebuit să vizeze, de fapt, mâinile, nu mâna, de ajutor acordate “băieţilor deştepţi” (ne-ar lua prea mult spaţiu să le înşirăm aici, dar acceptăm oricând o confruntare civilizată şi cu argumente concrete, pe această temă). Noi sperăm – şi tragem un semnal de alarmă în acest sens – ca finalul de campionat să se dispute doar pe teren şi să să nu fie dirijat conform ideilor absurde oferite cu generozitate poporului de către părţi ale mass-media interesate nu doar de rating.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here