Polo: Romania a incheiat Mondialele pe locul 11

Selecţionata masculină de polo pe apă a României a încheiat Mondialele din Australia pe locul 11 după ce şi-a luat revanşa în faţa Canadei şi a învins-o cu scorul de 15-13 după ce canadienii câştigaseră meciul din faza grupelor.

Fostă sfert-finalistă a Campionatelor Mondiale, echipa României a plătit tribut înfrângerii din meciul de debut cu Canada, o înfrângere care ne-a costat atât participarea în sferturi cât şi moralul pentru evoluţiile următoare.

Până la urmă însă, echipa noastră a avut ocazia să-şi ia revanşa împotriva Canadei, formaţie pe care a învins-o cu 15-13 în finala pentru locul 11 după un meci dominat clar de echipa noastră şi în care canadienii nu au reuşit decât să reducă din scor în ultima repriză pe care au câştigat-o cu 7-4.

Portarul titular al echipei noastre, Berttini Nenciu (foto), a apărat şase din cele 13 aruncări spre poarta sa în timp ce omologul canadian a reuşit să oprească doar opt din cele 23 de aruncări ale echipei noastre.

Cei mai buni jucători din echipa noastră au fost Andrei Iosep, trei goluri din cinci aruncări, şi Cosmin Radu, patru goluri din şase aruncări, în timp ce de la canadieni s-au remarcat Nathaniel Miller, trei goluri din trei aruncări, şi Kevin Graham, trei goluri din şase aruncări.

Marea finală a turneului de polo masculin va avea loc duminică după ce astăzi sunt programate semifinalele Serbia – Croaţia şi Spania – Ungaria. În turneul feminin, Australia şi Statele Unite îşi vor disputa medaliile de aur sâmbătă, tot sâmbătă urmând ca Rusia şi Ungaria să-şi dispute medaliile de bronz.