PRIMERA DIVISION/ Razboiul revelatiilor

Runda cu numărul 32 a Primerei Division aduce cu sine doza săptămînală de întrebări: ce se va întîmpla în duelul revelaţiilor din acest an, Almeria – Villarreal, şi ce va face Barcelona pe terenul „disperatei” Recreativo?

Certitudinile se lasă aşteptate în „La Liga”, cu doar şase etape rămase de jucat. Am îndrăzni să avansăm una: Levante, echipă condamnată parcă de o vecie la căderea în „Segunda”. În rest, nici titlul, nici poziţiile europene, nici locurile retrogradabile nu şi-au găsit „proprietarul”, ecartul dintre formaţii fiind prea mic pentru a permite vreo evadare decisivă din pluton.

Spectaculos se anunţă, în această săptămînă, duelul echipelor care au impresionat cel mai mult în acest sezon al campionatului iberic, Almeria şi Villarreal. Altfel spus, nou-promovata versus pretendenta surpriză la titlu în Spania. „Submarinul Galben” a urcat încet, dar sigur, în ierarhie şi chiar dacă declarativ îşi păstrează calmul, vibrează la gîndul marii performanţe pe care o poate realiza. De partea cealaltă, Almeria se menţine acolo sus, a bătut Realul şi a ţinut Barça în şah acasă, deci îşi propune cel puţin un punct şi cu Villarreal. Noi credem însă că va prevala calitatea trupei lui Pellegrini, una neînvinsă de altfel în ultimele trei deplasări.

De pe „Estadio del Mediterraneo”, trecem pe „Nuevo Colombino”, unde Recreativo, echipa lui Roşu, va încerca să sufoce Barcelona. Catalanii ştiu că Real are ca şi asigurate trei puncte acasă cu Murcia şi trag să ţină pasul, însă disperarea Huelvei poate dărîma o statistică ce spune că Barça a cîştigat în precedentele cinci jocuri, dintre care două chiar în deplasare!

În alte partide, Santander pleacă favorită pe „Mestalla”, în faţa unei Valencii concentrate pe finala Cupei Spaniei de săptămîna viitoare, la fel ca Betis (acasă cu Levante). Atletico Madrid joacă la Valladolid, o echipă care îşi va vinde scump pielea în propriul fief, ca de fiecare dată.