Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

EXCLUSIV/ SEMEDO: ”STEAUA NU LUPTA CORECT!”

După şase sezoane petrecute în Portugalia, la modesta Estrela Amadora, pentru care a marcat 10 goluri, António Paulo Sanches Semedo a ales, anul trecut, să se aventureze în jungla din Liga lui Mitică. „Pantera” s-a acomodat foarte repede în România, ţară pe care o consideră deja a doua sa casă. Considerat o mare speranţă a fotbalului portughez în urmă cu un deceniu, Semedo trăieşte, la cei 29 de ani ai săi, o a doua tinereţe şi visează să joace anul viitor cu CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor. Mai mereu cu zîmbetul pe buze, Semedo devine totuşi serios cînd este întrebat de lupta cu Steaua, o luptă pe care „Pantera” o consideră lipsită de fair-play din partea adversarilor

SportM: Comparativ cu Portugalia, cum ţi se pare nivelul campionatului românesc?
António Semedo: Pînă în urmă cu cîţiva ani, fotbalul portughez era mult mai tare. Dovada este că noi aveam trei echipe calificate în Liga Campionilor. După rezultatele bune ale Stelei în cupele europene, fotbalul românesc a crescut însă şi e pe drumul cel bun.

SportM: Te-ai acomodat cu stilul de viaţă din România?
Semedo: La început a fost greu, dar acum înţeleg limba română şi totul e mai uşor. Mă simt foarte bine aici, am lîngă mine prieteni portughezi şi mi-am făcut amici chiar şi din România. Chiar nu prea aş mai avea ce face în Portugalia…

SportM: Ai avut timp la dispoziţie să vizitezi şi obiective turistice?
Semedo: Puţin, am fost la casa lui Ceauşescu şi la Castelul lui Dracula, unde am mers şi cu familia.

SportM: Cîştigarea titlului cu CFR Cluj ar fi cea mai mare relizare din cariera ta?
Semedo: Da, asta sigur, pentru că în Portugalia nu am luat nici un trofeu. Importantă pentru mine a fost şi participarea de anul trecut în Cupa UEFA.

SportM: Pe ce post îţi place să joci, atacant central sau extremă?
Semedo (rîde): Îmi place în primul 11!

SportM: Poate face faţă CFR Cluj în Liga Campionilor, printre atîtea cluburi puternice?
Semedo: Cred că da, pentru că avem o echipă bună. Să nu uităm că Rosenborg, o formaţie mică ca şi noi, a rezistat mulţi ani acolo. De ce nu am face-o şi noi?!

SportM: Care ţi se pare cel mai valoros jucător din campionat, exceptîndu-i pe coechipierii tăi?
Semedo: Zicu, dar îmi mai place şi Adrian Cristea.

SportM: Eşti la curent cu scandalurile din presa românească, citeşti ziarele?
Semedo (rîde): Nu pot să mă prefac că nu înţeleg nimic, dar pe mine mă interesează doar CFR Cluj.

SportM: Cum vezi rivalitatea cu Steaua, este un duel corect? S
Semedo: La noi, totul e ok, dar Steaua nu luptă corect. E problema lor, dar nu e bine pentru fotbalul românesc. Nu comentez mai mult pentru că nu îmi place scandalul. CFR Cluj a demonstrat că este o echipă bună şi că merită să fi e campioană. Depinde doar de noi acum, dacă nu vom mai pierde nici un meci, vom cîştiga titlul.

SportM: Ar fi un dezastru pentru voi să ocupaţi locul doi la finalul campionatului?
Semedo: Nu. Pentru o echipă care a promovat în prima ligă de puţin timp e bun şi locul doi. Ar fi însă păcat, pentru că am fost lideri multă vreme.

SportM: Teoretic, CFR Cluj are un program mai uşor decît Steaua pînă la finalul campionatului…
Semedo: Nu e adevărat. Mai avem de jucat exact acelaşi număr de meciuri. Vom avea şi noi partide difi cile cu Urziceni, Rapid şi Universitatea Cluj.

SportM: Ce părere ai despre arbitrii din România?
Semedo (rîde): Ahhh. Nu îmi plac. Au ceva cu noi pentru că sîntem din Transilvania şi nu din Bucureşti. Glumeam acum. E foarte greu pentru noi aşa.

SportM: După fiecare gol te bucuri imitînd un aeroplan. Cui dedici golurile?
Semedo: Fetiţei mele de obicei. La meciul cu Dinamo am ridicat şi mîinile spre cer, pentru că bunica mea a murit acum cîteva săptămîni. E un gest pe care îl fac demult, cred că de la Ronaldo l-am preluat.

SportM: La ce echipă visezi să joci?
Semedo: Barcelona, dar îmi dau seama că e imposibil. Poate voi juca însă împotriva lor cu CFR Cluj…

Citeste mai multe!