Premiul virtual pentru cel mai frumos gol al Campionatului European

Gazprom, sponsor oficial al turneului, a venit cu inițiativa de a crea un premiu nou-nouț pentru cel mai frumos gol de la Euro 2020.

Remarcabilul caligraf futurist rus Pokras Lampas a fost invitat să pună în aplicare ideea. Obiectul de artă este format din 432 de mingi de fotbal care conțin modele caligrafice ale numelor Campionatului, Gazpromului și al programului social internațional pentru copii “Fotbal pentru prietenie” și a valorilor acestuia: prietenie, egalitate, justiție, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiție și onoare. Mingea câștigătorului va fi adăugată la caligrafie după aflarea identității sale. Mingile formează un spațiu de artă deschis în care oricine poate crea un conținut neobișnuit pentru publicul său.

În viitor, instalația de artă va înceta să mai existe ca obiect fizic și va renaște sub formă de operă de artă digitală într-un format de token NFT. Premiul digital și mingea câștigătorului vor fi prezentate jucătorului care marchează cel mai frumos gol de la Euro 2020. Tinerii ambasadori ai programului “Fotbal pentru prietenie”, din toate țările participante la Campionatul European, vor lua parte la ceremonia de premiere.

Holograma premiului va fi expusă la sediul UEFA din Nyon, Elveția.

Premiul pentru câștigătorul ‘Golul Turneului’ va fi primul trofeu digital din istoria fotbalului. Combinând percepția fizică și realitatea digitală într-o operă de artă reală, va fi o întruchipare creativă a spiritului UEFA EURO 2020: un eveniment global care aduce oamenii din întreaga lume împreună în jurul sportului.

”Astăzi este o zi foarte importantă, deoarece pentru prima dată în istoria fotbalului, premiul pentru golul turneului de la EURO 2020 va fi nu doar un obiect fizic, ci și un premiu digital NFT. Datorită susținerii companiei Gazprom, sponsorul oficial al Campionatului European, avem ocazia să reprezentăm Rusia la nivel mondial și să oferim premiul celui mai bun jucător din acest sport”, a spus artistul.

“Nu este pentru prima dată când Gazprom, care a fost un partener de încredere al UEFA de mulți ani, vine cu inițiative care contribuie la dezvoltarea fotbalului din întreaga lume”, a declarat directorul de marketing al UEFA, Guy-Laurent Epstein.

“Premiul Gazprom pentru golul turneului este unul unic în istoria fotbalului și sperăm că vor fi o mulțime de goluri extraordinare din care să alegem pe parcursul lunii viitoare”, a mai spus acesta.

 

>

Stiri recente

Aryna Sabalenka e campioana de la Australian Open! E primul titlu de Grand Slam pentru bielorusă

Finala de la Australian Open 2023 s-a jucat între Elena Rybakina și Aryna Sabalenka. Sabalenka a câștigat cu scorul de...