PREMIER LEAGUE/ Fara derby-uri

Cele două etape din această săptămână nu programează nicio  confruntare importantă între granzii din Premier League.

După o primă etapă de încălzire, disputată în acest week-end, campionatul englez reintră în ritmul infernal care caracterizează competiţia în ultimii ani. Vedete de zeci de milioane de dolari vor fi nevoite să tragă din greu pe teren pentru că „maşinăria de făcut spectacol”, cum este alintată Premier League, nu se va opri de acum nici măcar în perioada sărbătorilor de iarnă. Debutul sezonului stă însă momentan sub spectrul necunoscutului. Exceptând SuperCupa, câştigată dramatic de Chelsea în faţa „diavolilor-roşii” la penalty-uri, nici o altă confruntare nu a putut da un diagnostic referitor la raportul de forţe dintre principalele candidate la titlu. Nici măcar loturile formaţiilor nu sunt definitivate în totalitate. S-au investit deja aproape 400 de milioane de euro în transferuri. Suma totală alocată achiziţiilor de noi jucători ar putea creşte însă deoarece cluburilor li s-a virat în cont zilele trecute banii cuveniţi din drepturile TV. În acest context, orice bombă ar putea exploda pe piaţa transferurilor până la 31 august, dată la care se închide perioada de mercato.

Drogba vedete o luptă în şapte

Atacantul lui Chelsea Londra consideră că şapte cluburi se vor lupta pentru titlul de campioană în sezonul viitor din Premier League. „De când am sosit în Anglia nu am avut niciun sezon uşor. Campionatul este tot mai dificil în fiecare an, iar următorul va fi şi mai greu. Acum sunt mai multe echipe capabile să lupte pentru titlu”, a spus Drogba, care a precizat că au şanse la titlu, pe lângă Manchester United, Chelsea, Liverpool sau Arsenal, şi Tottenham, Manchester City sau Aston Villa.

El a adăugat că sumele mari cheltuite de Manchester City (111 milioane de euro) sunt justificate. „Au adus jucători buni, chiar dacă au nevoie de timp înainte să depăşească formaţiile puternice. Acum lumea nu se mai gândeşte doar la cele patru cluburi mari”, a mai spus atacantul ivorian.