Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – SPANIA/ Groparii

Deportivo La Coruna – Atletico Madrid pronostic 1

Pentru fanii lui AtleticoMadrid, situaţia din clasament este umilitoare. Deşi participă în Liga Campionilor (unde a ratat calificarea în primăvara competiţiei, având doar varianta Europa League), şi are în atac Gheata de Aur a continentului din sezonul trecut, Diego Forlan, alături de care evoluează alt vârf de superclasă, Sergio Aguero, Atletico este “groggy”. În primele 10 etape, a adunat doar 7 puncte, dintr-o victorie cu Zaragoza la care s-au adăugat patru remize. În rest, cinci eşecuri, majoritatea usturătoare: 0-3 la Malaga, 2-5 pe Camp Nou din Barcelona, 0-3 în fieful Osasunei, 0-1 pe San Mames cu Bilbao şi, colac peste pupăză, înfrângere acasă în “El derbi madrileno” cu Real, 2-3. Nici măcar destituirea lui Abel Resino de la cârma echipei şi aducerea lui Quique Sanchez Flores în locul său nu a adus revirimentul scontat. De la venirea acestuia, Atletico nu a regăsit drumul spre victorie, dacă nu punem la socoteală calificarea în optimile Cupei Regelui, 8-0 la general cu necunoscuta Marbella. Însă nu Cupa, ci campionatul este prioritatea formaţiei din capitală, iar aici lucrurile stau dramatic. Atletico nu s-a mai bucurat de patru etape, răstimp în care a fost învinsă de trei ori şi a luat doar un punct pe Calderon cu Mallorca.

Apărarea, cel mai bun atac

Deportivo, locul cinci, e însă gata să le pună beţe în roate madrilenilor. Într-un clasament al formei pe propriul teren, Depor este a 7-a în La Liga, având linia 3-1-1, ceea ce arată cât de greu se câştigă pe El Riazor. Faţă de Atletico, gazdele nu depind de sclipirile vreunei vedete, nouă jucători trecându-şi până acum numele pe lista marcatorilor. Ar mai fi de notat şi că Deportivo a înscris în nouă din zece partide disputate! Pontul final: în 80% din jocurile de acasă ale echipei din La Coruna, în acest sezon, s-au marcat sub 2.5 goluri. Și cum Atletico a luat deja o căruţă de goluri (22 de goluri, cea mai slabă apărare din Spania), probabil că oaspeţii vor sta la cutie şi vor aştepta contraatacul, iar scorul va fi unul strâns.

Primera Division
Osasuna – Valencia 2

Deşi nu mai are forţa de a cuceri titlul în dauna lui Real şi a Barcelonei, Valencia rămâne prin tradiţie o abonată la locurile 4-6. Actuala poziţie din clasamentul Primerei, dar şi rezultatele din Europa League, arată că în pofi da problemelor fi nanciare, “liliecii” nu fac parte din pluton, în primul rând datorită valorii lotului. Ultimele două luni au fost foarte fructuoase pentru elevii lui Unai Emery, care, mai în glumă mai în serios, au uitat cum este să pierzi un meci. De la acel 1-3 la Madrid cu Getafe din 23 septembrie, Valencia a obţinut patru victorii şi două egaluri în campionat, iar remarcabil este faptul că trei dintre succese au fost obţinute în deplasare. La Pamplona, fotbaliştii în portocaliu îşi pot continua defi larea, mai ales că gazdele au moralul şubrezit după trei partide fără victorie.

Primera Division
Athletic Bilbao – Barcelona 2

Cu siguranţă că San Mames va fi un vulcan anti-catalan, dar şi aşa meciul pare decis dinainte. Conform statisticii directe pe ultimii şaisprezece ani, Bilbao a pierdut mult mai mult decât a câştigat cu Barcelona pe propriul stadion. Patru victorii au bascii acasă în faţa trupei blaugrana: una în 1996 (2-1), alta în 1997 (3-0), încă una în 2000 (3-1) şi ultima în 2006 (3-1). Numai în La Liga, Barca are opt succese, la care se adaugă una în Cupa Regelui (4-1) şi alta în Supercupă (2-1), ambele în acest an. Se fac aproape doi ani şi cinci jocuri de când bascii i-au încurcat pe “extratereştri”, 1-1 în ianuarie 2008. Bilbao nu a reuşit niciodată în precedentele zece dueluri să îşi păstreze poarta nepenetrată, iar în ultimele cinci jocuri cu Barcelona în toate competiţiile a încasat 12 goluri, marcând 2! 2 solist fără emoţii.

Segunda Division
Real Sociedad – Cartagena 1

Partida este un veritabil derby între principalele favorite la promovare din Segunda Division. Cartagena a fost mai constantă în rezultate, dar Sociedad este hotărâtă să fructifi ce la maxim potenţialul terenului propriu. Bascii benefi ciază de una dintre cele mai mari medii de spectatori din eşalonul secund iberic, circa 16.724 de spectatori venind la meciurile de acasă ale fotbaliştilor antrenaţi de un tehnician uruguayan, Martín Lasarte. Greu de dat o favorită certă, pentru că gazdele au până în prezent două egaluri şi patru victorii consecutive acasă, pe când oaspeţii nu au fost învinşi în deplasare, izbutind trei victorii şi tot atâtea remize. Totuşi, în astfel de confruntări, între adversare apropiate valoric, cu două compartimente ofensive în vervă, diferenţa poate fi făcută de al doisprezecelea jucător.

Citeste mai multe!