PONTURI PENTRU PARIURI – ITALIA/ Cu sabia la gat

Napoli – Lazio pronostic 1

Prima etapã ce se joacãdupã pauza prilejuitã de meciurile internaționale se anunțã una relativ uşoarã pentru granzi, care dau piept cu adversari mai slab cotați. Lidera Inter joacã în deplasare la Bologna (locul 15), Juventus o gãzduieşte pe Udinese (locul 14), Milan primeşte vizita lui Cagliari (locul 8), în timp ce a patra clasatã, Fiorentina, se dueleazã pe Artemio Franchi cu Parma (locul 7), una dintre revelațiile primei pãrți a campionatului dar care nu a izbutit decât o singurã victorie în deplasare în şase meciuri.

O întâlnire foarte disputatã pare cã va fi cea dintre Napoli şi Lazio. Cele douã echipe sunt despãrțite în clasament de 7 puncte şi de şase locuri, napoletanii ocupând poziția a 10-a, în timp ce romanii lui Radu ªtefan au avut din nou un start foarte prost de sezon şi au doar douã puncte peste linia retrogradãrii, fiind, cum s-ar spune, cu cuțitul la os.

Lazio, fără victorie din august!

Implicați şi în Europa League, acolo unde pãstreazã şanse de calificare în primãvarã, lazialii nu au mai câştigat în Serie A de pe 30 august, când bãteau la Verona pe Chievo cu 2-1! De atunci, fotbaliştii lui Davide Ballardini au suferit cinci înfrângeri şi au remizat de tot atâtea ori, provocând panicã pe “Olimpico”. Fiindcã atunci când iei 5 puncte din 30 posibile, te îndrepți cu paşi repezi spre Serie B. Interesant este cã victoria contra lui Chievo a fost de altfel şi singura din deplasare a lui Lazio în acest sezon. De atunci, “acvilele” au mai remizat la Catania şi Firenze, au pierdut la Bari iar la ultima ieşire au scos un 1-1 la Siena.

Napoli, în schimb, este neînvinsã acasã în acest sezon, bifând trei victorii şi douã egaluri, cel mai recent un 2-2 în fața Milanului. Totodatã, trupa lui Walter Mazzarri, care se mândreşte cu al şaselea atac din Serie A, are un moral excelent dupã ce a reuşit o serie de cinci meciuri fãrã înfrângere, în care a câştigat la Fiorentina şi la Juventus acasã, astfel cã este mare favoritã contra unui Lazio în agonie.

Serie B
Crotone – Reggina sub 2.5 goluri

Colege de subsol în “cadetteria”, Crotone şi Reggina nu visează decât la supravieţuire, dar clasamentul nu le dă mari speranţe. Şi cum doar golurile aduc victorii, chinurile celor două se explică şi prin lipsa apetitului ofensiv. Gazdele au dus arta italienească în materie la perfecţiune, reuşind numai 10 goluri în primele 13 etape, grosul lor (6) fi ind înscris în 7 dueluri pe propriul stadion. Reggina, retrogradată în vară din Serie A, a dat ceva mai multe goluri, 12, însă doar 5 pe terenuri străine şi oricum, cu şapte mai puţin decât cele încasate departe de casă. Tradiţia întâlnirilor directe confi rmă că nu trebuie să ne aşteptăm la o ploaie de goluri. În trei meciuri, Crotone şi Reggina au produs o singură dată trei goluri, celelalte partide consemnând victoria oaspeţilor de sâmbătă cu 1-0, respectiv 2-0.

Serie B
Padova – Empoli 1

Ambele echipe fac parte din plutonul fruntaș, iar rezultatul direct va avea implicaţii în lupta pentru promovare. Dacã Empoli a evoluat recent în Serie A, Padova încearcã de treisprezece ani sã ajungã în vârful muntelui. Fondatã în 1910, gruparea alb-roșie a fost una dintre fondatoarele campionatului în 1929, ultima sa prezenţã în elitã fi ind consemnatã în sezonul 1995-1996. De atunci, a urmat un adevãrat drum al Golgotei pentru “biancoscudati”, inclusiv prin Serie C, de unde au promovat în aceastã varã. Ambiţiile clubului din Padova sunt foarte mari, iar clasamentul o confi rmã. Formaţia lui Carlo Sabatini este o forţã pe propriul teren, unde pânã acum a repurtat patru victorii și trei remize. Empoli stã pe dos, douã remize și patru eșecuri în deplasare care o fac outsiderã pe Stadio Euganeo.

Lega Pro 1, grupa A
Pro Patria – Sorrento 1

Deşi s-ar părea că echilibrul este maxim în această confruntare din cadrul diviziei a treia italiene, aparenţele înşeală. Este drept că atât Pro Patria cât şi Sorrento se zbat, cot la cot, să evite retrogradarea, însă există un aspect care le diferenţiază. Iar acesta este comportarea în deplasare. La acest capitol, Sorrento este de altfel cea mai slabă echipă din Lega Pro 1, grupa A. În şase meciuri afară, “rossoneri” au fost desfi inţaţi, având şase eşecuri la rând, contraperformanţă întregită de un golaveraj ruşinos, 2-9! Pro Patria ştie că nu va fi iertată de suporteri dacă nu va da de pământ cu ciuca bătăilor, mai ales că cele trei puncte vor cântări enorm atunci când se va trage linie. Tigrii, aşa cum sunt porecliţi fotbaliştii gazdă, sunt neînvinşi în ultimele trei meciuri acasă (1-0 cu Como, 1-1 cu Varese şi 1-0 cu Viareggio).

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...