PONTURI PENTRU PARIURI – BELGIA/ Vis de titlu la Bruges

FC Bruges – Germinal Beerschot pronostic 1

Spre deosebire de concitadina sa, FC Bruges visează frumos în actualul sezon. Poziţia secundă din clasament, cele două puncte care o despart de liderul din Bruxelles şi cele cinci puncte avans faţă de Standard Liege o determină să se gândească la titlu după o abstinenţă de patru ani. Premisele de a ocupa primul loc după această rundă sunt extrem de reduse, ţinând cont că Anderlecht are o întâlnire uşoară cu codaşa Roulers. Dar, FC Bruges gândeşte doar la o victorie cu surpriza actualei ediţii, Germinal Beerschot.

Stări diferite

În mod normal, gazdele sunt favorite în partida de pe arena „Jean Breydel”. Dar, rezultatele etapei trecute îndeamnă la multă atenţie în anticiparea unui rezultat final. Bruges s-a înclinat cu 1-3 în faţa trupei lui Loţi Boloni, după ce a fost condusă la trei goluri diferenţă. În tabăra cealaltă, starea de spirit este una euforică. Germinal s-a impus pe „Olympisch Stadion” cu un categoric 4-1 în faţa celor de la Saint Trond. Oaspeţii au deschis scorul, dar Germinal s-a dezlănţuit Dosunmu, Haroun şi Goor, în două rânduri, au adus o mare victorie la Beerschot. Echipa traversează o curbă ascendentă, înfrângerea de la Zulte Waregem (0-4), fiind urmată de victorii cu Mouscron (3-2), La Gantoise (1-0) şi Saint Trond (4-1).

Doar un accident

Deşi în urma înfrângerii din faţa lui Standard, Bruges a pierdut posibilitatea de a deveni lider, poziţia antrenorului Adire Koster pare de neclintit. Mai mult, conducătorii din Bruges au adus în discuţie prelungirea contractului. Optimismul gazdelor este susţinut şi de faptul că privesc pierderea meciului cu Standard doar ca pe un accident, altfel, ultima înfrângere a lui FC Bruges datând din etapa cu numărul 3 (1-2 la Malines).

La Gantoise – Standard Liege pronostic 2

Echipa antrenată de românul Ladislau Boloni pare să fi depăşit momentul de criză prin care trecea. Pentru că de la victoria chinuită cu Genk (1-0) din etapa a şaptea, trecuseră trei runde fără nici un succes pentru campioana en-titre. Dar acest 3-1 administrat chiar unei contracandidate la supremaţie, FC Bruges, le-a readus pofta de viaţă celor din Liege. Astfel, cu Milan Jovanovic conducând în clasamentul golgheterilor (9 goluri) este de aşteptat ca Standard să încerce să o spulbere pe La Gantoise. Însă gazdele au un moral excelent după victoria (2-0) obţinută etapa trecută în deplasarea de la Charleroi. Deşi ar trebui să pară favorită prin prisma faptului că evoluează pe teren propriu, La Gantoise este obişnuită mai mult să piardă puncte în propriul fief. Westerlo (2-1), Mouscron (1-1) şi Germinal Beerschot (1-0) sunt formaţiile care s-au întors neînvinse de pe „Jules Otten” în actuala ediţie.

Zulte Waregem – Malinespronostic X

Gruparea înfiinţată în urmă cu doar opt ani şi-a propus să facă o figură frumoasă în actualul sezon. Sigur, nu poate atenta la locul marilor puteri în clasament, însă poate lua faţa echipelor de pluton. Dealtfel, Zulte este genul de echipă preocupată în primul rând să nu piardă devenind o adevărată maestră a egalurilor. Lokeren (1-1), Genk (2-2), CS Bruges (2-2), Standard (1-1) şi Charleroi (2-2) pot depune mărturie în acest sens. În schimb, mai vechea noastră cunoştinţă, Malines are ca obiectiv al sezonului o clasare în „top 6” pentru a putea participa la play-off. Este însă o echipă a paradoxurilor. A obţinut victorii fumoase cu Westerlo (4-1), FC Bruges (2-1), Germinal (3-1), Charleroi (2-1) şi Genk (2-1), pentru ca apoi să piardă în faţa lui Saint Trond, CS Bruges, Courtrai şi Mouscron şi evident în disputa cu marile puteri Standard (0-3) şi Anderlecht (0-2).

Mouscron – Charleroi pronostic X

Gazdele sunt pe val, cel puţin după ultima etapă. Victoria (1-0) obţinută pe arena „Veolia” în faţa lui Malines le-a dat aripi oamenilor lui Galje Hans. Aflată pe marginea prăpastiei din cauza situaţiei financiare dezastruoase, Mouscron joacă practic din inerţie. Şi speră să se salveze, partida cu Charleroi devenind un fel de derby al retrogradării. Pentru că şi Charleroi suferă. Sumedenia de puncte pierdute acasă cu FC Bruges (1-2), CS Bruges (0-4), Malines (1-2), Courtrai (3-3), Westerlo (1-1) şi La Gantoise (0-2) atârnă greu. Explicaţia oferită de jucători că „Charleroi suferă din pricina faptului că nu îşi crează ocazii” nu îi poate mulţumi pe suporteri. Astfel şi pentru echipa fostului stelist Thereau, meciul de la Mouscron nu este unul important, ci capital. De la gazde va lipsi Vandooren eliminat în partida cu La Gantoise.

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...