PONTURI PENTRU PARIURI/ Rusia – Slovenia pronostic 1

Acest baraj pare unul mai special dacă ţinem cont de faptul că cele două formaţii au ratat la mustaţă calificarea directă la Mondialul din Africa de Sud. Ruşii şi-au făcut-o cu mâna lor. Luna trecută au pierdut pe teren propriu meciul decisiv jucat contra Germaniei (0-1). În pofida unei munci de Sisif dusă de Guus Hiddink, Rusiei i-a lipsit un dram de realism pentru a obţine fără probleme cea de-a zecea calificare. De altfel, ruşii au toate motivele de nemulţumire. Pentru că pare frustrant ca o echipă ticsită cu vedete, care evoluează în campionatele puternice ale Europei, să ajungă să tremure înaintea unui baraj cu o formaţie totuşi din lumea a doua a fotbalului precum Slovenia.

Tineri şi neliniştiţi

Aflată într-o grupă strânsă până în ultima zi, Slovenia a prins un loc la baraj. Parcursul a fost unul surprinzător la modul pozitiv, având în vedere că a aruncat în luptă o echipă tânără şi neexperimentată formată pe scheletul selecţionatei U21. Îi rămân în urmă însă o sumedenie de regrete. Folosind de-a lungul campaniei o defensivă extrem de ermetică, slovenii au reuşit performanţa de a învinge în două rânduri Slovacia (2-1, 2-0), chiar câştigătoarea grupei! Remiza albă realizată acasă în faţa Cehiei avea să îi coste însă foarte scump.

Istorie scurtă

Altfel, Rusia şi Slovenia s-au mai întâlnit de-a lungul timpului de trei ori, dintre care în două rânduri pentru calificările la CM din 2002. Iar totul indică o egalitate perfectă: o victorie pentru fiecare şi un egal. Deşi valoarea o indică totuşi favorită, Rusia nu vrea să rişte. Astfel, în meciul de la Moscova vor fi prezente şi numele grele precum Arshavin, Pavlyucenko sau Pogrebnyak. Conştientă că, cel puţin din punct de vedere al calităţii individuale a jucătorilor, Rusia îi este superioară, Slovenia şi-a propus ca, în această „dublă” să se bazeze pe un joc colectiv omogen. În plus, jucătorii sloveni ştiu că la Moscova vor mai avea un puternic adversar foarte greu de răpus. Frigul. Însă aceştia au declarat la unison că nu vor avea probleme de adaptare.

Părerea specialistului

FLORIN ŞOAVĂ

Rusia merge la Mondial

După aproape cinci ani petrecuţi în campionatul Rusiei am învăţat multe, în primul rând despre mentalitatea fotbaliştilor de acolo. Ambiţiile şi orgoliul au rămas neschimbate, la fel ca în vremea când Rusia era parte componentă din blocul sovietic. În acest dublu baraj, cum s-ar spune, „Moscova nu crede în lacrimi”. Evident, ruşii nu concep să nu meargă la Mondialul din Africa de Sud. Eşecul din acel meci cu Germania i-a ambiţionat teribil. Fără să-şi desconsidere adversarul şi tratându-l serios, am convingerea că Rusia va spulbera Slovenia

Jucător de urmărit: Andrei Sergeyevich Arshavin (Rusia)

Fotbalistul născut în Leningrad reprezintă cu siguranţă principalul pericol din formaţia Rusiei. De altfel, Arshavin şi-a trecut pe răboj 16 goluri marcate în cele 48 de partide disputate pentru naţionala ţării sale. În actualele preliminarii, atacantul care evoluează pentru Arsenal Londra a înscris goluri extrem de importante în partidele cu Germania (1-2), Finlanda (3-0) şi Azerbaidjan (1-1). O perioadă din campanie a fost accidentat.

Jucător de urmărit: Milivoje Novakovic (Slovenia)

Nu mai puţin de cinci goluri a adunat Novakovic în această campanie de calificare. Experimentatul atacant al lui FC Koln şi-a făcut debutul în naţionala Sloveniei în urmă cu trei ani. De atunci a adunat 34 de meciuri şi a marcat 13 goluri pentru ţara sa. Dubla reuşită de el a fost decisivă în prima victorie cu Slovacia (2-1). Cu Irlanda de Nord (2-0) şi cu San Marino (3-0) a deschis scorul, iar cu Polonia a marcat golul doi (3-0)

DECLARAŢII

„Trebuie să fim concentraţi în permanenţă pentru că Slovenia este o echipă tânără şi talentată. Am însă convingerea că ne putem obţine biletul pentru faza finală”

Guus Hiddink (selecţioner Rusia)

„Avem nevoie să prindem două meciuri mari, dar şi de un pic de noroc. Slovenia trebuie să fie la cel mai înalt nivel, ţinând cont că Rusia este foarte puternică”

Matjaz Kek (selecţioner Slovenia)

Parcurs european Rusia

Rusia 2-1 Ţara Galilor

Germania 2-1 Rusia

Rusia 3-0 Finlanda

Rusia 2-0 Azerbaidjan

Liechtenstein 0-1 Rusia

Finlanda 0-3 Rusia

Rusia 3-0 Liechtenstein

Ţara Galilor 1-3 Rusia

Rusia 0-1 Germania

Azerbaidjan 1-1 Rusia

Parcurs european Slovenia

Polonia 1-1 Slovenia

Slovenia 2-1 Slovacia

Slovenia 2-0 Irlanda de Nord

Cehia 1-0 Slovenia

Slovenia 0-0 Cehia

Irlanda de Nord 1-0 Slovenia

Slovenia 5-0 San Marino

Slovenia 3-0 Polonia

Slovacia 0-2 Slovenia

San Marino 0-3 Slovenia

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...