FORMULA 1/ Adio, Toyota!

Constructorul japonez Toyota şi-a justificat decizia de retragere din Formula 1 prin faptul că actualul climat economic a fost afectat sever de criza financiară globală. În urma acestei deciziii, în Marele Circ nu va mai exista nici un constructor japonez începând din sezonul 2010.

Hotărârea luată de Toyota vine în contextul în care echipa de Formula 1 avea unul dintre cele mai mari bugete din competiţie, în timp ce compania japoneză anticipează pierderi operaţionale de aproximativ 8 miliarde de dolari pentru anul 2009. Recent, Toyota a renunţat şi la găzduirea Marelui Premiu al Japoniei pe circuitul său de la Fuji, decizia fiind luată la vremea respectivă tot pe considerente financiare.

Toyota devine astfel al doilea constructor care părăseşte Formula 1 în decurs de numai 5 luni, după ce BMW a hotărât să facă acelaşi lucru. Decizia a luat prin surprindere divizia de Formula 1 a companiei, care a negociat intens în ultima perioadă cu piloţi precum Kimi Raikkonen sau Robert Kubica, pentru ca cel puţin unul dintre aceştia să piloteze pentru echipă în sezonul 2010.

Toyota a debutat în Formula 1 în sezonul 2002 şi a beneficiat de unul dintre cele mai mari bugete din competiţie. Cu toate acestea, în cei 8 ani petrecuţi în Marele Circ, japonezii nu au reuşit nici o victorie, izbutind numai trei pole position-uri, 13 podiumuri şi un loc 4 în clasamentul constructorilor în 2005.

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...