PONTURI PENTRU PARIURI/ Meciurile de miercuri din UCL

Grupa A
Bayern Munchen – Maccabi Haifa 1

Situaţia bavarezilor este foarte similară cu cea a lui Liverpool în grupa E. Aidoma englezilor, Bayern trebuie să învingă în etapa a cincea codaşa grupei şi să spere că Juventus, echipa de pe locul doi, nu va câştiga contra liderului, pe arena Jacques Chaban-Delmas. Dacă “Bătrâna Doamnă” învinge în Hexagon, zarurile sunt aruncate înaintea meciului direct. Zdrobită în tur, 0-3, Haifa nu va fi cruţată nici de această dată de titanul rănit.

Bordeaux – Juventus 2

Pentru al doilea an consecutiv, Juventus se poate califica în primăvara europeană, veritabilă performanţă pentru o formaţie care alaltăieri evolua în Serie B. Italienii s-au refăcut ca zmeul din poveste, căruia îi creşteau două capete când unul îi era tăiat, şi vor căuta biletul pentru optimi la Bordeaux, pentru a evita stresul unui meci decisiv în ultima etapă cu Bayern.

Grupa B
ŢSKA Moscova – VfL Wolfsburg 1

În capitala Rusiei se dă bătălia pentru a doua poziţie calificantă în Grupa B, una în care Manchester United a confiscat fotoliul de lider. Ruşii sunt pe trei, cu 4 puncte, iar campionii Germaniei un loc mai sus, cu 7 puncte. O remiză pe arena Lujniki ar trimite-o mai departe pe Wolfsburg, numai că gerul rusesc şi dârzenia gazdelor, care era să cucerească până şi “Teatrul Viselor”, îi dau prima şansă lui ŢSKA.

Manchester United – Beşiktaş 1

Calificată la pas în optimi, fără să piardă în primele patru partide, Manchester United nu mai are decât obiectivul, deloc neglijabil, al asigurării primei poziţii. Beşiktaş, lingura de lemn a grupei, cu un punct, a cedat în faţa campioanei din 2008 şi la Istanbul, 0-1, iar bilanţul său în ultimele şapte vizite europene exclude surpriza: cinci eşecuri, două egaluri.

Grupa C
AC Milan – Ol. Marseille 1

Ambele adversare au un moral excelent după dubla de la jumătatea grupei, dar dacă triumful lui OM contra lui Zurich putea fi anticipat, cele patru puncte scoase de “rossoneri” în compania lui Real au fost o surpriză. Milan vrea să facă şase puncte şi cu Marseille, după ce în septembrie Inzaghi stingea lumina pe Velodrome. Precedenta vizită a francezilor pe San Siro a consemnat un rezultat încurajator, 1-1 în ediţia 1990/91 a CCE.

Real Madrid – FC Zürich 1, peste 2.5 goluri

Deşi din punct de vedere matematic se află încă în cărţile calificării, Zurich nu poate emite pretenţii pe Santiago Bernabeu. Real a pus ochii pe al zecelea său trofeu, şi este cu atât mai hotărâtă să îl obţină, cu cât finala se va disputa pe propriul stadion. Dar judecând după cele şapte goluri (2-5) văzute pe Letzigrund acum două luni, spectacolul va fi asigurat încă o dată.

Grupa D
Apoel Nicosia – Atletico Madrid x2

Incapabile să le mai ajungă pe Chelsea şi Porto, Apoel şi Atletico se bat pe firimituri, adică pe locul de Europa League. Mai bine cotaţi sunt spaniolii, care au un punct peste ciprioţi şi cu un egal în Insula Afroditei ar fi probabil calificaţi, întrucât Apoel este victimă sigură în ultima etapă pe Stamford Bridge. Atletico ar putea fi prezentă la joc fără antrenorul Quique Sanchez Flores, depistat recent cu gripă porcină.

FC Porto – Chelsea 2

Echilibrul este maxim la vârful grupei D, între Porto (9 puncte) şi Chelsea (10 puncte), dovadă că pe Dragao, la cinci ani după câştigarea Ligii Campionilor, ştacheta este la fel de sus. Săpunaru şi Lampard vor merge la braţ în primăvară, dar încă nu se pupă, fiindcă în joc este primul loc şi o adversară teoretic mai uşoară în optimi. Noi vedem favorit liderul din Premiership, care de altfel a învins şi în tur (1-0).