Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

PONTURI PENTRU PARIURI/ Meciurile de miercuri din grupele Europa League

Grupa D
Hertha Berlin – Sporting Lisabona X

Deşi se află într-o situaţie efectiv disperată în Bundesliga, echipa românului Max Nicu, Hertha Berlin, este paradoxal pe punctul de a accede în primăvara europeană. Nemţii ocupă locul doi în grupă, la două puncte în faţa lui Heerenveen, iar cu minim un egal acasă în faţa deja calificatei Sporting, pot pătrunde în 16-imi. În tur, lusitanii s-au impus la limită, 1-0, prin golul lui Adrien Silva.

Heerenveen – Ventspils x2

Şansele batavilor de a merge mai departe în Europa depind mai puţin de ei şi mai mult de Sporting Lisabona. Evident, Heerenveen trebuie să se impună contra oaspeţilor letoni, dar asta nu îi asigură califi carea. Hertha este la două puncte în faţă, iar dacă va învinge sau va remiza cu “leii”, îşi va asigura biletele (în cazul egalităţii de puncte, va conta că nemţii au dat mai multe goluri în deplasare în meciul direct). De reţinut însă că Ventspils a scos remize atât la Berlin cât şi la Lisabona, iar în tur a ţinut-o în şah pe Heerenveen, 0-0.

Grupa E
ŢSKA Sofia – AS Roma 2

Lideră în ierarhia grupei, Roma face parte dintr-un şir de formaţii care şi-au asigurat prezenţa în 16-imi mai devreme de fi nalul grupelor Europa League. Dar, Totti & Co. mai trebuie să îşi asigure prima poziţie, ceea ce nu pot face decât cu o victorie în capitala Bulgariei. Singurul punct obţinut de “militarii” sofi oţi până acum a venit acasă, cu Fulham, dar noi credem în repetarea scenariului din tur, când Roma a câştigat cu 2-0.

FC Basel – Fulham 1

Meciul de la Basel este o veritabilă fi nală pentru a doua poziţie care duce în primăvara europeană. Roş-albaştrii elveţieni au 9 puncte, în timp ce englezii lui Roy Hodgson au opt puncte iar cu un egal scos în Ţara Cantoanelor ar merge mai departe, graţie golaverajului superior din întâlnirile directe (pe Craven Cottage a fost 1-0). Aşadar, Basel este obligată să atace iar victoriile cu Roma şi ŢSKA Sofi a din propriul fief o sugerează drept favorită.

Grupa F
Sturm Graz – Galatasaray 2

În Austria se joacă un meci fără o miză evidentă, alta decât răzbunarea turcilor (deja califi caţi) după egalul din tur (1-1) sau bonifi caţia fi nanciară, atât cât va fi ea, din partea UEFA. Interesant este că remiza consemnată pe 1 octombrie a fost unicul moment fericit al austriecilor dar şi singura poticnire a Galatei în cadrul grupelor, fi ecare parte înregistrând pe lângă ea patru eşecuri, respectiv patru victorii. Puteţi miza şi pe goluri multe, Nonda & Co. punctând de trei ori atât la Atena cât şi la Bucureşti.

Grupa J
FC Bruges – Toulouse 1

Nici Bruges şi nici Toulouse nu o mai pot prinde pe Şahtior, care a câştigat detaşat grupa, aflându-se la cinci puncte în faţa belgienilor cu 90 de minute rămase de jucat. Dar, miza rămâne locul secund, pentru care cele două vor da o bătălie pe viaţă şi pe moarte pe arena Jan Breydel. Gazdele, la care a activat şi Alin Stoica, par favorite: au un punct mai mult decât francezii, beneficiază de avantajul terenului propriu, iar în Hexagon au obţinut un rezultat important în economia calificării, 2-2. În plus, Toulouse a pierdut sever în precedenta deplasare, 0-4 la Doneţk.

Partizan – Şahtior Doneţk 2, peste 2.5 goluri

O ruşine naţională. Cam asta este Partizan Belgrad în acest sezon al cupelor continentale. După cinci etape în Europa League, alb-negrii nu au acumulat nici un punct şi au primit o căruţă de goluri, 14, reuşind numai 5. Şi acasă, unde erau prin tradiţie fioroşi, sârbii au fost mieluşei: 2-3 cu Toulouse şi 2-4 contra lui Bruges. Şahtior nu ştie decât să atace, iar Lucescu vrea să termine grupa cu victorie şi spectacol.

Grupa K
Sparta Praga – FC Copenhaga 1

Atât cehii cât şi danezii i-au făcut viaţa grea Clujului, iar după ce au scăpat de români, Sparta şi FC Copenhaga joacă „finala” pentru accederea în 16-imile competiţiei de braţ cu PSV. Deşi echilibrul între ele este perfect (2 victorii, 1 egal, 2 eşecuri, 7 puncte), favorită pare echipa pragheză prin prisma evoluţiilor de acasă, unde era să-i bată pe olandezi şi unde a trecut lejer de CFR. Gronkjaer şi ai lui nu au avut deocamdată nici o realizare în deplasare, 0-2 în Gruia şi 0-1 la Eindhoven.

Grupa L
Athletic Bilbao – Werder Bremen x2

Poate cea mai mare disproporţie din această fază a Europa League s-a înregistrat în grupa L, acolo unde Bilbao şi Bremen nu au avut practic cu cine rivaliza. Iar diferenţa uriaşă de valoare se reflectă în cifre, germanii (13 puncte) şi spaniolii (10), fiind la ani-lumină de Nacional şi Austria Viena. Conform criteriilor de departajare, Bilbao îi poate fura şefia grupei lui Werder dacă învinge cu 2-0 sau mai clar, după ce în tur a pierdut cu 3-1.

Nacional Madeira – Austria Viena 1, peste 2.5 goluri

Umilite de Bilbao şi Bremen, cele două surori de suferinţă îşi pot răcori orgoliul în duelul direct. Deşi zestrea de puncte penibilă (2 puncte fiecare) pare să fi ucis moralul, dorinţa de a evita „lingura de lemn” face jocul cât se poate de viu. Cum nici Nacional şi nici Austria Viena nu au înregistrat nici o victorie în grupă, iar precauţiile sunt inutile, ar trebui să asistăm la un meci deschis în care golurile să curgă…mai mult din partea amfitrionilor. Spre deosebire de austrieci, care au pierdut ambele deplasări fără a marca, echipa ce l-a dat lumii pe Ronaldo a ţinut-o acasă în şah pe Athletic.

Citeste mai multe!