Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

PONTURI PENTRU PARIURI/ Meciurile de joi din grupele Europa League

GRUPA A
Ajax – Anderlecht X

Un egal le este suficient celor două forţe ale grupei pentru a merge braţ la braţ în primăvara europeană. Echipa olandeză este deja calificată şi priveşte detaşat către celelalte competitoare. În schimb, Anderlecht cu încă un punct în tolbă ar fi sigură că merge mai departe chiar dacă, teoretic mai poate fi ajunsă de Dinamo Zagreb. Doar că, belgienii au avantajul meciurilor directe. În schimb, în cazul în care pierde, iar belgrădenii câştigă cu Timişoara, Anderlecht rămâne acasă.

GRUPA B
Lille – Slavia Praga 1

„Etre ou pas etre”, adică „a fi sau a nu fi” în limba lui Molière. Este întrebarea pe care şi-o pun cei de la Lille. Dacă vor să ajungă în primăvara europeană, au obligaţia de a trece acasă de o formaţie pe care au zdrobit-o (5-1) în meciul din deplasare. În cazul unui rezultat pozitiv, Lille se califică fără emoţii, posibil chiar de pe prima poziţie ocupată de Valencia. În cazul unui rezultat de egalitate sau a unei înfrângeri, Lille poate fi ajunsă de Genoa, dacă italienii nu pierd cu Valencia. Slavia joacă doar pentru palmares.

Genoa – Valencia 1

Este una dintre cele mai complicate grupe, cu trei formaţii în cărţile calificării. Valencia, ocupanta primei poziţii este despărţită de numai două puncte de Genoa. În tur, pe „Mestalla”, spaniolii s-au impus greu (3-2), cu un gol înscris spre final din penalty. Un punct, îi este suficient Valenciei pentru calificare. Şi Genoa ar putea merge mai departe cu un egal, cu condiţia ca Lille să piardă acasă cu Slavia. Dar, o eventuală înfrângere îi va elimina pe genovezi din competiţie.

GRUPA C
Hapoel Tel Aviv – Hamburg 1

Atât Hamburg, cât şi Hapoel sunt deja calificate pentru primăvara europeană. Totul e acum doar o luptă a orgoliilor, deşi cam toată lumea e cu gândul la vacanţă. Să zicem că putem vorbi despre o dorinţă de revanşă a gazdelor care în turul de la Hamburg s-au înclinat cu scorul de 2-4. Hamburg a debutat catastrofal în grupă la Viena, cu Rapid (0-2), după care a intrat pe un făgaş normal. La rândul lor, israelienii au avut un parcurs oarecum constant, pierzând totuşi în deplasările de la Hamburg şi Glasgow.

Rapid Viena – Celtic Glasgow 1

Nimic la nimic. Cam aşa se va desfăşura întâlnirea între două echipe împăcate deja cu statutul de „loseri”. Ambele au sperat că pot prinde măcar locul 2 în grupă, înaintea celor de la Hapoel. Culmea este că scoţienii de la Celtic au obţinut singura lor victorie chiar împotriva israeliţilor (2-0). În plus, remiza reuşită pe terenul lui Hamburg (0-0) i-a umplut de speranţe. De partea cealaltă, vienezii au început ca din puşcă zdrobind-o, culmea, pe Hamburg (3-0). A urmat însă o remiză şi trei înfrângeri consecutive.

GRUPA G
Lazio – Levski Sofia 1

Cine şi-ar fi închipuit la startul campaniei din grupe că echipa romană va ocupa poziţia a treia în acest moment şi că va fi dată cu piciorul afară din Europa? Asta s-a întâmpat încă din runda trecută când Lazio a pierdut la Salzburg (1-2). Astfel, meciul cu Levski devine doar unul de consolare, pentru că doar două victorii în grupă nu puteau asigura califi carea italienilor. În tabăra cealaltă putem vorbi de un „zero” absolut. Bulgarii n-au învins, n-au remizat şi nici n-au marcat. Greu de spus că vor reuşi ceva la Roma.

Villareal – Salzburg 1

Cele două formaţii sunt deja califi cate şi joacă acum doar pentru public. Altădată, Villarreal pornea clar favorită pe „Mestalla”, dar în momentul de faţă Salzburg este marea surpriză a grupelor. Cu cinci victorii din cinci întâlniri, austriecii s-au calificat „en fanfare”. Villarreal nu mai tremură, fiind calificată chiar şi în eventualitatea unei înfrângeri. „Submarinul galben” vrea doar să spele ruşinea meciului din tur când a pierdut în Austria cu scorul de 0-2.

GRUPA H
Fenerbahce – Şeriff Tiraspol 1

Lupta pentru locul 2 este foarte strânsă şi în grupa Stelei. Cotaţi cu ultima şansă, moldovenii lui Şeriff au demonstrat că în fotbal valorile s-au uniformizat. Doar că, pentru a ajunge în primăvara europeană sunt obligaţi să învingă pe „Şukru Saracoglu”, iar Twente să piardă întâlnirea cu Steaua. Întâlnirea de la Istanbul pare una disproporţionată, doar că „şerifii” mizează pe lipsa de interes a turcilor calificaţi înaintea acestei ultime runde. Dacă Şeriff învinge, iar Twente remizează cu Steaua, moldovenii merg mai departe.

GRUPA I
Everton – BATE Borisov 1

Şi în această grupă lucrurile sunt cât se poate de clare. Benfica şi Everton merg braţ la braţ în faza următoare, lusitanii de pe prima poziţie, iar englezii de pe locul secund. BATE n-a mai bătut ca altădată, iar o singură victorie şi o remiză, ambele cu AEK, au fost insuficiente pentru a spera la mai mult. Fotbaliştii din Borisov au pierdut meciul din tur la limită (1-2) după ce au reuşit să deschidă scorul. Englezii n-au strălucit în grupă, dar singurele probleme le-au avut cu Benfica.

Benfica Lisabona – AEK Atena 1

Un alt meci fără nici o miză, dar unul al orgoliilor. Benfica este deja calificată, dar lusitanii nu uită că singura partidă pierdută a fost la Atena (0-1), după golul primit în finalul primei reprize. Lusitanii au rezolvat problema calificării zdrobind principala contracandidată la supremaţie, Everton (5-0 şi 2-0). La rândul ei, AEK fost o echipă a contrastelor. A pierdut jalnic în prima partidă la Everton (0-4), pentru ca apoi s-o învingă pe Benfica. Grecii au pierdut calificarea datorită faptului că au smuls doar un punct de la BATE.

Citeste mai multe!