test

PONTURI PENTRU PARIURI – ITALIA/ Impotriva destinului

Inter – Fiorentina pronostic 1

Teoretic, avantajul estela Internazionale. Spunem teoretic, pentru că deşi are de partea ei tradiția şi lotul mai valoros, Inter poate fi în această săptămână victima propriului succes. De ce victimă? Fiindcă, aflați într-o grupă extrem de echilibrată în Liga Campionilor, oamenii lui Mourinho, inclusiv Chivu, au marți un meci care nu poate fi pierdut, pe Camp Nou, cu Barcelona. O partidă în care consumul de energie va fi maxim, şi nu în ultimul rând în care există posibilitatea accidentărilor. La fel de adevărat este că nici Fiorentina nu este calificată încă în optimi. Dar, spre deosebire de colega ei de campionat, formația “viola” stă mult mai bine într-o serie cu Lyon, Liverpool şi Debrecen, şi beneficiază în această etapă de avantajul terenului propriu în duelul cu francezii.

9 ani, 7 victorii

Statistic, o victorie a Fiorentinei la Milano este, cu toate acestea, improbabilă. Ultimul său succes pe terenul lui Inter a avut loc în mai 2000, dar a fost şi extrem de dulce, 4-0. În următorul deceniu, Giuseppe Meazza a fost însă teritoriu interzis pentru toscani, care au devenit sacul de box al lui Inter: 4-2 (2000/2001), 2-0 (2001/2002), 3-2 (2004-2005), 1-0 (2005- 2006), 3-1 (2006-2007), 2-0 (2007-2008) şi tot 2-0 în sezonul precedent.

Forma acasă şi în deplasare a celor două este un alt aspect indispensabil pentru pariori. Inter este favorită şi prin prisma lui, fiind lideră şi în clasamentul meciurilor acasă grație a cinci victorii şi două remize (cel mai recent, 1-1 cu Roma), în vreme ce Fiorentina este abia a şasea în clasamentul deplasărilor, singurele sale victorii de până acum, din şase partide, fiind la echipe din a doua jumătate a Serie A, Livorno şi Udinese.

De remarcat că pe Meazza se vor afla față în față cel mai prolific atac din Italia şi una dintre cele mai bune apărări. Inter înscrie în medie 2.42 goluri pe meci, 2.29 acasă, iar Fiorentina ia 0.75 goluri pe meci, dar atenție, a primit 7 din primele 9 goluri, departe de casă. Să reziste mai bine la Milano? Ne îndoim.

Serie A
Cagliari – Juventus x2

Avansul luat de Inter o obligă pe “Bătrâna Doamnă” să învingă duminică de duminică și să speculeze, pe cât posibil, eventualii pași greșiţi ai liderului. Din fericire, ecartul nu este insurmontabil, iar peste două etape are loc chiar duelul direct cu “nerazzurri”, astfel că victoria la Cagliari este imperativă, pentru a pune presiune pe interiști care în această rundă primesc replica Fiorentinei. Deși sunt favoriţi în Sardinia, Buff on & Co. trebuie să scape de sindromul european, ei suferind până acum după ce au jucat la mijlocul săptămânii. “Trebuie să mergem în optimile Ligii după jocul cu Bordeaux, și apoi să demonstrăm că nu am încetinit în cursa pentru la titlu”, susţine Cannavaro. Pariorii nu trebuie totuși să uite că cei de la Cagliari au impresionat în ultimele trei meciuri acasă: 3-2 cu Genoa, 3-0 cu Atalanta și 2-0 cu Sampdoria.

Serie A
Catania – Milan 2

Fosta echipă a lui Zenga și Dică pare un peștișor pe lângă trupa de “piranha” a lui Leonardo. Catania merge mizerabil în acest sezon și dacă vrea să evite retrogradarea, trebuie să câștige puncte pronto, mai ales acasă unde a cedat inadmisibil de multe. Singura victorie a “elefanţilor” în propriul fi ef a fost cea contra lui Cagliari, dar gazdele își fac curaj înaintea vizitei lui Milan gândindu-se la remizele scoase anterior în faţa celor două echipe din capitală, Lazio și AS Roma. De cealaltă parte, “rossonerii” speră în continuare la titlu și nu ar trebui să aibă probleme pe terenul unei codașe, forma lor recentă în deplasare fi ind satisfăcătoare (două victorii în ultimele trei jocuri, 6 goluri marcate). Sezonul trecut, Milan s-a impus în ambele confruntări cu Catania, 1-0 pe San Siro și 2-0 pe Stadio Angelo Massimino.

Serie B
Empoli – Cesena 1

Poate că Cesena a demarat mai bine, instalându-se în zona promovării, dar la acest meci există toate ingredientele pentru o așa-zisă surpriză. Empoli este la rândul ei una dintre echipele ce vizează “saltul” și are motive să o facă, sprijinindu-și candidatura pe forma deosebită afi șată acasă, pe Stadio Carlo Castellani. “Azzurri” au aici șase victorii și un egal în șapte dispute, și, dincolo de acest ciclu de invincibilitate, este de remarcat că Empoli a înscris în fi ecare joc, construindu-și un golaveraj fabulos, 18-7! Nici “căluţii de mare” nu au cunoscut gustul amar al înfrângerii departe de casă, dar vorbim de o echipă foarte săracă în exprimare, cu cinci remize la activ și a cărei victorie absolută a fost una la…două goluri. Tradiţia înclină și ea spre Empoli, 2-1 în 1999 și 0-0 în 2005 cu Cesena.

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...