Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – GERMANIA/ Pentru sefie

Primele două clasate din Bundesliga se întâlnesc sâmbătă pe „HSH Nordbank Arena”, în cel mai interesant meci al etapei a noua

Hamburger SV – Bayer Leverkusen X, sub 2.5 goluri

Au fost foarte multe speculaţii în această vară în ceea ce priveşte bătălia pentru titlul din campionatul Germaniei însă nu mulţi au anticipat că duelul dintre Hamburger SV şi Bayer Leverkusen din runda cu numărul nouă va însemna un adevărat derby. Cele două grupări au arătat extrem de bine până în momentul de faţă şi sunt gata acum să culeagă roadele unui debut de sezon aproape perfect.

Reîntâlnirea

După plecarea lui Martin Jol, Hamburger SV s-a orientat către un tehnician care a făcut minuni în sezonul anterior, Bruno Labbadia. Antrenorul în vârstă de 43 de ani este nimeni altul decât omul care a fost la „timona” lui Leverkusen în ediţia precedentă de campionat. El este cel care a clădit un grup puternic dintr-o adunătură de puşti foarte talentaţi. Şi aceşti puşti demonstrează anul acesta ceea ce au spus foarte mulţi specialişti şi în paginile revistei noastre, că Bayer va fi noua campioană a Germaniei în doi-trei ani dacă îşi păstrează lotul. Până la titlu mai este drum lung, însă cele 20 de puncte acumulate de trupa pregătită în prezent de Jupp Heynckes reprezintă o confi rmare a forţei pe care o au „farmaciştii”.

Expertul

Pe mulţi îi poate surprinde faptul că Heynckes a acceptat propunerea preşedintelui Wolfgang Holzhauser, după ce în ediţia anterioară a spus clar că vrea să fi e doar interimar la Bayern Munchen după demiterea lui Klinsmann. Ceea ce a ştiut însă Heynckes a fost faptul că la Leverkusen nu există acea presiune care este în Bavaria. Aici poate lucra în linişte iar experienţa sa se transmite mult mai bine la nişte fotbalişti tineri decât la nume mari precum Ribery, Klose sau Schweinsteiger. Cam asta este povestea celor două cluburi în toamna lui 2009, o poveste frumoasă care s-ar putea însă să capete şi gust amar pentru unul dintre ele.

Ponturi pentru pariuri:

Bundesliga
SC Freiburg – Bayern Munchen 2

Pauza prilejuită de preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud s-ar putea să fi e de bun augur pentru cel mai titrat club din Bundesliga. Cu un singur punct în ultimele două etape Bayern nu îşi mai permite paşi greşiţi iar deplasarea de pe „Badenova-Stadion” nu are decât un singur scop, victoria. De partea cealaltă trupa lui Robin Dutt nu a impresionat în acest sezon însă se afl a pe un decent loc 10. Cu toate acestea meciurile de acasă au însemnat mereu difi cultăţi mari pentru Freiburg, doar patru puncte acumulate în patru jocuri, noupromovata simţindu-se mai bine în deplasare. În mod normal Bayern ar trebui să îşi regăsească forţa ofensivă, tinând cont şi de faptul că Freiburg are aproape cea mai slabă defensivă din Bundesliga, 17 goluri primite (doar lanterna roşie, Hertha Berlin, a încasat mai multe).

Zweite Bundesliga
Energie Cottbus – Kaiserslautern 2

Cea mai „românească” echipă din Germania primeşte vizita lui FC Kaiserslautern, grupare care împarte prima poziţie din liga a doua germană cu Arminia Bielefeld. Impactul retrogradării a fost unul dur pentru formaţia la care evoluează Emil Jula, Ovidiu Burcă şi Sergiu Radu, acesta din urmă adus în vară, după ce la FC Koln a sosit Podolski. Energie a strâns 10 puncte în primele opt etape şi un bilanţ de două succese şi două înfrângeri pe teren propriu. Oaspeţii au investit mult în această vară şi ţintesc promovarea, însă până acum au arătat că în deplasare nu se descurcă la fel de bine ca pe teren propriu. Am fi putut asista la un duel al românilor, însă Laurenţiu Reghecampf a ales să se retragă la fi nele sezonului precedent. Meciul de pe „Stadion der Freundschaft” pare unul echilibrat însă Kaiserslautern are prima şansă, mai cu seamă că au cea mai solidă apărare din Zweite (doar cinci goluri primite).

3. Bundesliga
VfB Stuttgart II – Wacker Burghausen X

Meciul etapei din liga a treia germană pune faţă în faţă a doua echipă a lui Stuttgart şi liderul la zi al clasamentului. Gazdele îl au pe Reiner Geyer ca antrenor, acesta declarându-se mulţumit de lotul pe care îl deţine. La Stutgart II joacă Alessandro Riedle, internaţional de juniori sub 18 ani pentru Germania sau Patrick Funk, internaţional de tineret sub 19 ani, care din când în când mai este chemat şi la echipa mare. Tot aici mai regăsim alţi doi fotbalişti tineri care fac „rocada” între echipa mare şi cea de liga a treia destul de des, Sven Ulreich şi Julian Schieber. La Wacker, grupare care a acumulat 23 de puncte în primele 12 runde, căpitan este Bjorn Herl, un fotbalist în vârstă de 33 de ani, care are multă experienţă în ligile inferioare, el jucând aproape 200 de meciuri la această grupare din 2001 şi până astăzi. 

Citeste mai multe!