PONTURI PENTRU PARIURI – GERMANIA/ Bayer(n)

0
155

Bayern Munchen – Bayer Leverkusen X, sub 2.5 goluri

Liniştea este deja un lux în Bavaria. Cel mai titrat club din Germania trece din nou prin momente grele. Doar locul opt în campionat, nicio victorie de două etape şi aproape eliminată din grupele Ligii Campionilor (fi ind la patru puncte în spatele lui Juventus şi la şase în urma campioanei Franţei, Bordeaux). Aşa se prezintă trupa lui Louis van Gaal înaintea întâlnirii cu liderul la zi din Bundesliga, Bayer Leverkusen. Atmosfera la echipă este una extrem de proastă. De parcă toate acestea nu ar fi de ajuns zvonurile conform cărora Ribéry ar putea părăsi gruparea „bavareză“ în iarnă se înteţesc pe zi ce trece. Manchester City şi Chelsea par a fi dispuse să plătească aproximativ 40 de milioane de euro pentru a obţine semnătura francezului.

Vaccin anti-înfrângere

Bayer Leverkusen dă dreptate specialiştilor care o vedeau viitoarea campioană a Germaniei, cel puţin pentru moment. „Farmaciştii“ ocupă primul loc în clasament şi sunt singura echipă din Bundesliga care nu a pierdut niciun meci în actuala ediţie de campionat. De ce ar face-o pe „Allianz-Arena“? Numele lui Bayern nu mai sperie pe nimeni. Poate doar pe trupele din ligile inferioare însă până şi acelea vin ambiţionate când se „lovesc“ de „FC Hollywood“. Cum Leverkusen are cea mai bună defensivă din ligă, în timp ce Bayern “benefi ciază” de cel mai slab atac dintre primele opt grupări din Bundesliga, partida pare să se îndrepte către un joc închis.

Tragedie naţională

Fără nicio legătură cu meciul dintre Bayern şi Bayer nu putem trece cu vederea tragedia fotbalului german. Robert Enke, portarul lui Hannover şi al naţionalei Germaniei s-a sinucis. În etapa cu numărul 13 acesta va fi omagiat pe toate stadioanele printr-un minut de reculegere. De asemenea, Federaţia Germană de Fotbal a anulat meciul amical cu Chile, care ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbăta trecută, în semn de respect faţă de Robert Enke.

Bundesliga
VfB Stuttgart – Hertha Berlin 1

Dacă meciul s-ar fi jucat în primele etape probabil că ar fi ţinut capul de afi ş al ziarelor de sport din Germania. Aşa, a ajuns să fie doar un duel banal, al suferinţei. Două dintre echipele care se luptau an de an la poziţiile fruntaşe din Bundesliga au ajuns acum să joace pentru evitarea retrogradării. Hertha nu a obţinut până acum nici măcar un punct din deplasare şi se afl ă pe ultima treaptă a clasamentului, cu patru puncte în 12 meciuri. De partea cealaltă, clubul la care evoluează Ciprian Marica, vine după ce în ultimele patru jocuri acasă a scos un singur punct, acel 0-0 cu Bayern München.

Bundesliga
Hamburger SV – VfL Bochum 1, peste 2.5 goluri

În mod normal gazdele nu ar trebui să întâmpine niciun fel de probleme în meciul cu Bochum, mai cu seamă că sunt în cursa pentru titlu, la doar trei puncte în spatele liderului, Leverkusen. Trupa lui Bruno Labbadia nu ar trebui să “tremure” deloc. Hamburg are cel mai bun atac din Bundesliga, 27 de goluri marcate, şi asta în condiţiile în care golgheter este brazilianul Zé Roberto, cu doar cinci reuşite, ceea ce de demonstrează că există mult atruism. VfL Bochum are în schimb o apărare “franjuri”, 25 de goluri încasate, penultima din Bundesliga, cu doar un gol mai puţin decât lanterna roşie, Hertha Berlin.

2. Bundesliga
1. FC Union Berlin – 1. FC Kaiserslaurten 1X

Locul patru versus locul doi. Acesta este meciul săptămânii în liga a doua germană, unul extrem de aşteptat de fanii celor două formaţii. Chiar dacă se afl a la patru puncte în spatele oaspeţilor în clasament, gruparea din capitală pare a avea prima şansă, asta pentru că acasă s-au comportat foarte bine, cinci victorii şi o singură înfrângere. La Kaiserslaurten nu prea există acel avantaj al terenului propriu. De altfel, ei au obţinut patru succese în deplasare până acum. La Berlin însă un egal pare a fi un rezultat mai aşteptat, riscul de a juca la victorie cu Union fi ind unul care se poate dovedi fatal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here