PONTURI PENTRU PARIURI – FRANTA/ Atac la suprematie

0
163

Auxerre – AS Monaco pronostic 1

„Nu ştim ce este cu această ascensiune spectaculoasă, dar ne convine şi vrem să o ţinem tot aşa”, spun la unison jucătorii lui Auxerre. Dar modestia lui Daniel Niculae şi compania este exact invers proporţională cu exprimarea de pe terenul de joc al celor de la Auxerre. Pentru că, dacă în sezonul trecut, „formaţia de la ţară”, aşa cum o numeşte Nico, scăpa de la retrogradare pe ultima sută de metri, acum lucrurile stau cu totul altfel. Auxerre stabileşte record după record în Ligue 1: şase victorii consecutive, nouă partide fără înfrângere, patru deplasări fără înfrângere şi două victorii consecutive pe terenuri străine. Într-adevăr, cifrele sunt impresionante.

Atenţie la Nene

Nici Monaco nu stă deloc rău în clasament, ocupând locul patru, la numai un punct în spatele lui Auxerre. Formaţia din Principat putea fi pe podium, dacă nu ar fi semi-gafat mai mult decât surprinzător acasă în faţa codaşei din Grenoble. Monegascii îşi pun marile speranţe în forma de invidiat a lui Nene, fruntaş în clasamentul golgheterilor din Hexagon, cu nouă reuşite.

Revanşă pentru Fernandez

Este cert faptul că Auxerre porneşte cu prima şansă. În tabăra lui Jean Fernandez meciul este privit şi ca o revanşă, după ce în ediţia trecută Monaco s-a impus (1-0) pe arena „L’Abbe Deschamps”, prin golul înscris de Pokrivac. Tradiţia însă spune cu totul altceva. În cele 29 de confruntări, monegascii s-au impus de numai cinci ori, în schimb Auxerre acumulând 13 victorii. Dealtfel, în ultimele zece sezoane, Auxerre s-a înclinat de numai două ori în faţa reprezentantei din Principat.

Ligue 1
Bordeaux – Valenciennes 1

Deşi la prima vedere pare favorită certă, campioanei en titre nu-i va fi deloc uşor. Aflată cu moralul ridicat după două victorii consecutive în deplasare, Valenciennes nu vine să se predea pe „Jacques Chaban Delmas”. Meciul se anunţă unul cât se poate de disputat, ambele formaţii având poliţe de plătit. În runda precedentă, Valenciennes a obţinut doar o remiză acasă (1-1) în disputa cu Montpellier, în timp ce campionii s-au înclinat fără drept de apel (0-2) în deplasarea de la Lille. Teoria ar indica un 2-1 pentru Bordeaux, acesta fiind scorul înregistrat în ultimile trei ediţii. Oricum, statistica indică un zdrobitor avantaj al „girondinilor”, ultimul punct smuls de Valenciennes la Bordeaux datând de 22 de ani. Altfel, în întreaga lor istorie, oaspeţii au învins de numai cinci ori în fieful actualei campioane.

Ligue 1
Grenoble – Lyon 2

Credeţi într-o surpriză? În urmă cu mai puţin de două săptămâni, nici cel mai înfocat suporter al gazdelor nu ar fi îndrăznit să viseze că Grenoble ar putea să încurce o grupare de forţa lui O.L. Pentru simplul fapt că echipa din Alpi a dat peste cap toate statisticile, stabilind toate anti-recordurile posibile în fotbalul din Hexagon. 12 meciuri fără victorie, şase înfrângeri acasă şi şase în deplasare atârnă ca un balast de crampoanele fostului rapidist Pierre Boya. Cu toate acestea, remiza albă obţinută în runda precedentă de Grenoble la Monaco are darul de a da fiori reci lyonezilor. Dar, O.L. are neapărată nevoie de victorie pentru a ataca fotoliul de lider. Mai ales că acel senzaţional 5-5 din etapa trecută în meciul cu Marseille trebuie urmat de un succes. Grenoble nu a învins-o niciodată în istorie pe Lyon.

Ligue 1
Saint Etienne – Lorient X

O istorie destul de recentă între cele două combatante, cu doar trei întâlniri pe „Geofroy Guichard”. „Verzii” s-au impus în două rânduri, însă meciul din sezonul trecut s-a transformat într-un adevărat dezastru pentru gazde. Morel a deschis scorul pentru Lorient, după care B. Gomis a egalat. Se părea că lucrurile au reintrat în normal, iar ASSE se va dezlănţui. Dar, dubla lui Robert şi golul din finalul partidei reuşit de Ayew aveau să consemneze un 4-1 neverosimil pentru Lorient. De aceea, Saint Etienne priveşte acest meci în primul rând ca pe unul al orgoliului rănit. Însă „verzii” sunt cât se poate de circumspecţi. Pentru că oaspeţii din Lorient au administrat în runda trecută un 5-0 sec ca vinul franţuzesc nevinovatei Boulogne. La rândul ei şi Saint Etienne are moralul ridicat după victoria (1-0) obţinută pe terenul lui Nancy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here