PONTURI PENTRU PARIURI – FRANTA/ Derby pe hartie

Girondins Bordeaux – Paris Saint Germain pronostic 1

Excelentul parcurs din UEFA Champions League nu le-a sucit minţile bordelezilor, care tratează şi competiţia internă cu maximă seriozitate. pentru că, la Bordeaux se vorbeşte deja de o hegemonie. se pare că cea lyoneză, întinsă pe şapte ani, face prozeliţi. Girondins Bordeaux domină statisticile fotbalului din Hexagon. Conduce în clasamentul meciurilor jucate acasă, îl are pe Chamakh printre golgheteri, Benoit tremoulinas este unul dintre cei mai buni pasatori din Hexagon şi este echipa cu cel mai bun procentaj la posesie a balonului. Cam astfel arată girondins Bordeaux la fi nal de 2010.

Privind în jos

De partea cealaltă, paris saint germain este exact echipa cu care ne-am obişnuit în ultimii ani. Starturi bune, urmate de colapsuri. Mereu cu gânduri de titlu, de fi ecare dată foarte aproape de retrogradare. Şi acum, reprezentanta parisului se scufundă în mediocritate şi priveşte mai mult către subsolul clasamentului. greu de presupus că va da lovitura în fi eful campioanei având în vedere că în actualul sezon a bifat doar două victorii în deplasare.

L-au zdrobit pe Landreau

Totuşi, nu putem vorbi de o supremaţie totală a girondinilor în meciurile disputate acasă având în vedere cele şase victorii pariziene. În urmă cu trei ani, psg producea un şoc pe „Chaban Delmas”, marcând prin Yepes şi pauleta pentru o victorie cu 2-0. Între timp însă Bordeuax a început să crească şi, anul trecut, ca un preambul al câştigării titlului, zdrobea echipa din Capitală cu 4-0. 31.910 spectatori au aplaudat golurile marcate de Diawara, Cavenaghi, Gourcuff şi Fernando în poarta nefericitului Landreau.

Ligue 1
Auxerre – Nancy 1

Cine ar fi crezut la începutul sezonului că această întâlnire va părea atât de disproporţionată, cel puţin prin prisma poziţiilor din clasament? La momentul actual, Auxerre pare cea mai „şmecheră” echipă din Ligue 1. Sigur, Nancy se teme, însă mizează şi pe faptul că, în pofi da ascensiunii fulminante, Daniel Niculae şi compania au pierdut totuşi două partide în propriul fief. Iar Nancy s-a întors din cele opt deplasări cu trei victorii şi un egal. Istoria ne prezintă o dominaţie a lui Auxerre în meciurile disputate pe „Abbe Deschamps” în compania lui Nancy: zece victorii, trei egaluri şi trei înfrângeri. Numai că ultimele două partide au însemnat tot atâtea remize (0-0 şi 1-1), semn al echilibrului. Anul trecut, fără Nico pe teren, echipa lui Jean Fernandez a descis scorul prin Lejeune, însă s-a văzut egalată după doar nouă minute de Zerka.

Ligue 1
Valenciennes – AS Monaco X

Dacă acest meci se juca în Principat, Valenciennes privea întâlnirea mai încrezătoare, ea dominând în clasamentul meciurilor din deplasare. Acasă însă a călcat strâmb de patru ori (două înfrângeri, două egaluri), în timp ce Monaco a cunoscut trei succese pe terenuri străine. Interesant este şi faptul că statisticile o indică pe Valenciennes drept cea mai ofensivă echipă din Hexagon, în timp ce monegascul Nene este cel mai prolifi c marcator din Ligue 1. Altfel, întâlnirile dintre cele două par să se desfăşoare sub semnul echilibrului având în vedere cele 11 remize înregistrate de-a lungul timpului pe „Stade Nungesser”. Nu şi anul trecut însă, când gazdele s-au impus (3-1) deşi au fost conduse. Pino a deschis scorul pentru Monaco, Sanchez Moreno a readus egalitatea, după care Belmadi şi Pujol au făcut diferenţa.

Ligue 2
Nantes – Arles Avignon 1

Etapa trecută a fost una a derby-urilor în Ligue 2 cu mare implicare în fruntea clasamentului, meciurile Caen – Le Havre şi Arles Avignon – Metz având darul de a răsturna ierarhiile. Această rundă ne oferă o singură bătălie cu ambele combatante implicate în lupta pentru promovare. Nu se poate vorbi de o tradiţie a întâlnirilor dintre cele două, având în vedere că pur şi simplu nu se cunosc. Este pentru prima oară când Nantes şi Arles Avignon se afl ă faţă în faţă. Ar trebui menţionat că Nantes a pierdut o singură întâlnire acasă în actualul sezon, în timp ce adversara sa s-a întors cu două victorii şi trei remize din deplasări. Ar mai fi de remarcat şi faptul că, după liderul Caen, Nantes este cea mai ofensivă formaţie din Ligue 2.

Stiri recente

David Popovici, înainte de CE de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni: Este foarte important să inspire copii şi să promoveze un stil...

David Popovici a declarat înainte de Campionatele Europene de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni că pentru el...