Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – ANGLIA/ Un meci de miliarde

Manchester City – Chelsea pronostic peste 2,5 goluri

O banală confruntare de campionat în urmă cu ceva timp, partida dintre Manchester City şi Chelsea Londra reprezintă acum un duel al orgoliilor. Patronii celor două grupării au investit enorm şi aşteaptă rezultate pe măsura banilor băgaţi în transferuri. Oaspeţii au reuşit parţial să îl mulţumească pe oligarhul Roman Abramovici prin câştigarea titlului în Premier League, dar sunt restanţieri în Liga Campionilor, acolo unde nu au cucerit încă trofeul.

De partea cealaltă, Manchester City a reprezentat în ultimii ani un exemplu negativ de cum se poate conduce un club. Preluarea clubului în 2008 de către un concern din Emiratele Arabe părea să tranforme gruparea celestă într-o forţă pe plan mondial. Totul a fost doar un foc de paie. Rezultatele bune din debutul sezonului au fost înlocuite treptat cu prestaţii din ce în ce mai neconvingătoare. Robinho & Co. fac furori în atac, dar apărarea este realmente franjuri. Două egaluri pe “Manchester Stadium” contra unor formaţii modeste (2-2 cu Fulham şi 3-3 cu Burnley) au îndepărtat trupa lui Mark Hughes de podiumul din Premier League.

Partida contra liderului Chelsea din acest week-end se anunţă şi ea una foarte spectaculoasă prin prisma evoluţiilor lui City în derby-urile din acest sezon: 4-2 cu Arsenal acasă şi 3-4 în deplasare cu Manchester United. Ultimul confruntare de pe “Manchester Stadium” se încadrează şi ea în acest tipar, londonezii câştigând în urmă cu un sezon cu 3-1 prin golurile lui Carvalho, Lampard şi Anelka.

De altfel, Chelsea a pierdut o singură confruntare în ultimul deceniu pe terenul lui City. Mai mult, gruparea patronată de Roman Abramovici se poate lăuda că le-a administrat „celeştilor“ şi un incredibil 6-0 pe Stamford Bridge în sezonul 2007-2008.

League Championship
Newcastle – Watford 1

Cu un bilanţ aproape perfect pe teren propriu în acest sezon, “coţofenele” au ocazia să afunde în subsolul clasamentului una dintre contracandidatele la promovarea în Premier League. Pe lângă avantajul terenului propriu, Newcastle beneficiază şi de un lot net superior adversarilor, cunoscuţi mai degrabă prin asocierea numelui clubului cu cel al starului pop Sir Elton John, preşedintele onorific al grupării. În precedentele două partide directe pe St. James’s Park, Newcastle s-a impus de fiecare dată la limită şi nimic nu îi împiedică pe pariori să se gândească că istoria s-ar putea repeta şi în acest week-end. În urmă cu doar o lună, Watford era umilită pe terenul lui WBA, acolo unde pierdea cu un categoric 0-5.

Scottish Premier League
Celtic – Aberdeen X

Gazdele traversează un sezon cenuşiu pe toate fronturile. Eliminată din Europa League, Celtic speră să îşi scoată pârleala în campionat, dar situaţia nu este tocmai roză momentan. “Alb-verzii” au pierdut deja primul derby cu marii rivali de la Rangers şi au comis-o recent şi pe terenul lui Dundee United, formaţie în faţa căreia nu mai pierduse de foarte mulţi ani. De partea cealaltă, Aberdeen este o specialistă a egalurilor în acest sezon, obţinând patru remize în cele şase deplasări din campionat. Mai mult, oaspeţii au realizat o remiză albă, 0-0, pe terenul lui Glasgow Rangers, dovedind că ştiu foarte bine să se apere în faţa unei echipe mai bine cotate. Ţinând cont de forma slabă de moment a lui Celtic, un rezultat de egalitate pare aşadar destul de posibil.

Welsh First League
Carmarthen – Neath x2

O formaţie de pluton, gazdele nu se pot lăuda cu nici o performanţă deosebită în cele 13 sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului galez. Aflată şi în acest an la jumătatea clasamentului, Carmarthen porneşte cu şansa a doua în faţa oaspeţilor, cea mai în formă echipă din campionat. Fără înfrângere de zece etape, Neath speră să dea lovitura în acest sezon şi să câştige primul titlu din istoria grupării înfiinţate abia în 2005. Renumit pentru tradiţia sa în rugby (Neath RFC din localitate este cea mai veche din Ţara Galilor), oraşul a investit masiv şi în clubul de fotbal în ultimii an. FC Neath s-a mutat în 2008 pe stadionul de rugby The Gnoll, aparţinând celor porecliţi “Welsh All Blacks” pentru echipamentul ce se aseamănă cu al neo-zeelandezilor.

Citeste mai multe!