Patru echipe românești intră în focul confruntărilor din suburbiile fotbalului european

Patru echipe românești intră azi și mâine în focul confruntărilor din suburbiile fotbalului european

(de Mihai Igiroșanu)

Emoțiile preliminare

Ca de obicei, luna iulie este una extrem de plină pentru fotbalul românesc. Într-o perioadă în care echipele din campionatele importante ale Europei evoluează încă prin turneele amicale din SUA sau Asia, formațiile noastre își joacă existența din competițiile continentale.

Astăzi și mâine seară, campioana en-titre, CFR CFR Cluj, vicecampioana FCSB, câștigătoarea Cupei și Supercupa, Sepsi Sf. Gheorghe și ocupanta locului 3 din sezonul trecut, CS Universitatea Craiova dispută manșele retur din turul 2 preliminar al Conference League.

După un lejer 3-0 în turul de la Cluj, echipa lui Dan Petrescu se prezintă în această seară, de la ora 18:00, pe “sinteticul” din Andorra pentru un retur ce se anunță doar obositor împotriva semi-amatorilor de la Inter Escaldes. Aproape calificată este Sepsi, care a învins în prima manșă cu 3-1 pe slovenii de la Olimpija Ljubljana, după o evoluție entuziasmantă în special în repriza secundă.

Craiova și FCSB, misiuni mai dificile

Tot mâine seară, de la aceeași oră, 20:30, Craiova și FCSB nu vor avea deloc partide ușoare contra albanezilor de la Vllaznia Shkodra și, respectiv georgienilor de la Saburtalo Tbilisi. După 1-1 în Albania, după un meci pe care a părut să-l controleze destul de clar, dar fără eficiență, oltenii sunt favoriți pentru accederea în turul 3 preliminar.

În același timp, pe Arena Națională, FCSB are de întors sau măcar egalat înfrângere cu 0-1 din Georgia. Fără căpitanul Florin Tănase, vândut pentru 3 milioane de euro în China, la Shanghai Port, cu un alt jucător esențial, Darius Olaru, aproape plecat, dar și cu un start de sezon complet ratat, FCSB pare să aibă cea mai grea misiune chiar dacă va avea în față o echipă la fel de modestă.

Stiri recente

Turcia s-a făcut de râs în Liga Națiunilor! Contraperformanță istorică pentru ieniceri

Naționala Turciei a bifat una dintre cele mai mari contraperformanțe din istoria ei, la ultimul meci din actuala ediție...