Pas cu pas spre performanţă. Modelul Sebastian Cosma

Pentru Vivian Sebastian Cosma, care in vara va implini 20 de ani, întâlnirea cu sportul nu a fost un moft juvenil, o toană de copilărie. Nu a fost un accident, ci un debut asumat cu angajament, de mic copil. După cei 7 ani de acasă, fix la 8 ani, Sebi și-a început educația sportivă prin Karate Kyokushin, nimic mai potrivit pentru a găsi armonia între minte și trup, în a-și asculta corpul, a-l conecta, prin puterea minții, la un tip de reacție superioară în raportarea la exterior, la viata si la oameni, informeaza Sport Profit.

A fost sportul pentru suflet, meditație și recunoașterea propriilor capabilități. Un debut optim în formarea unui copil. După doi ani, după această pedagogie asiatică, Sebi a fost pregătit pentru o nouă provocare, baschetul.

Patru ani a urmat acest sport în care, din nou, și-a relevat credința în “Minte sănătoasă, în corp sănătos.” Cum curiozitatea este atributul oamenilor isteți, Sebastian ne surprinde la 13 ani, cu o continuitate într-un registru mai “hard”: fitness la sala de forță. De la 8 ani, trecând printr-o paletă de discipline sportive, cu o singură haltă, la 14, când și-a pregătit examenul teoretic pentru liceu, Sebastian nu s-a mai oprit.

Sportul devenise adicție pozitivă. 

Kick boxing practicat în anii de liceu, recompensat in competiții prin o medalie la categoria Amatori, stau dovadă. Un corp supus constant sportului nu putea să arate altfel decat armonios si echilibrat din toate punctele de vedere.

Astfel, îl regăsim pe Sebi în debut de 2018 într-o nouă etapa despre care afirmă că îl reprezintă la modul absolut: culturismul. Puștiul karatist de la 8 ani este acum un tânăr instructor de fitness desăvârșit, validat si prin participarea cursuri organizate de Asociatia Succes in Educatie si Sport.

Nicio scară nu se urcă spre excelență, decât treaptă cu treaptă. Cu forța condusă de minte prin karate, cu energia din saltul la coșul de baschet, cu perseverență în truda din sala de forță, Vivian Sebastian Cosma a devenit un culturist instruit în a împărtăși și altora care este drumul spre frumusete, forță, echilibru, armonie, sanatate si disciplina.

Este pe trepte, fara luxatii, daca intelegi ca la orice tip de performanță se ajunge… neapărat, pas cu pas.

Vivian Sebastian Cosma este instructor de fitness, sportiv si absolvent al cursurilor de  personal trainer organizate de Asociatia Succes in Educatie si Sport.