Otelul Galati: Masina de goluri

0
94

Oţelul Galaţi este echipa cu cele mai multe reuşite în poarta adversarilor în 2007. Chiar dacă jucătorii de la malul Dunării au marcat de 14 ori în primele meciuri oficiale, Petre Grigoraş este nemulţumit de defensivă, portarul Vîtcă încasînd nu mai puţin de 11 goluri.

Primele patru meciuri oficiale ale anului 2007 au scos în faţă o formaţie extrem de ofensivă. Oţelul Galaţi a uimit reuşind să înscrie de trei ori împotriva Unirii Urziceni, a Stelei şi a Ceahlăului Piatra-Neamţ. Mult mai şifonaţi din duelul cu trupa lui Petre Grigoraş au ieşit cei de la FC Naţional, care au scos de cinci ori mingea din propria poartă. “Am marcat multe goluri, dar am şi primit foarte multe. Deci, nu e bine. Trebuie să facem ceva să nu mai încasăm atîtea”, explică mijlocaşul Gabriel Paraschiv. Evoluţia gălăţenilor din primele etape este cu atît mai surprinzătoare cu cît la gruparea de la malul Dunării au venit mulţi jucători din liga secundă. Ramses Gado, Daniel Stan şi Gabriel Paraschiv sînt deja veterani, cei trei fiind transferaţi în urmă cu un an de la FC Oradea, respectiv Petrolul Ploieşti. În vară, preşedintele Marius Stan a continuat căutările în eşalonul secund şi l-a transferat pe clujeanul Emil Jula de la Universitatea. Evoluţiile foarte bune ale celor patru au determinat conducerea gălăţeană să apeleze în această iarnă la Janos Szekely şi Gabriel Giurgiu, ambii fiind aduşi de la Cluj. Celor doi li s-au adăugat coreeanul Kim Gil Sik şi lituanianul Tadas Labukas, care au impresionat de la primul meci. Aşadar, cu Gado, Szekely, Giurgiu, Paraschiv, Kim, Jula, Stan şi Labukas în primul 11, Oţelul a practicat un fotbal extrem de spectaculos, oferind o adevărată lecţie ofenisvă echipelor mult mai bine cotate precum Steaua, Dinamo sau Poli Timişoara. “Vom continua să jucăm ofensiv pentru că nu ştim să o facem altfel. Nu voi da înapoi şi nu voi schimba acest stil de joc pentru că băieţii mei au calităţi care ne permit să evoluăm aşa”, încheie antrenorul.

Petre Grigoraş: “Nu sînt avid după Bucureşti”
Tehnicianul care a făcut minuni în ultimul an la Oţelul, Petre Grigoraş, mărturiseşte că nu este interesat să antreneze nici o echipă din Capitală, iar pînă la vară nu vrea să audă de vreo ofertă


Reporter: Domnule grigoraş, sînteţi mulţumit de echipa dumneavoastră în primele meciuri?
Petre Grigoraş: Una peste altă sînt mulţumit, în special de joc. au fost eşecurile cu steaua şi Ceahlăul, care mi-au rămas în continuare în minte. am făcut prea multe greşeli individuale, pe care trebuie să le eliminăm.

Reporter: Cum explicaţi înfrîngerea de la Piatra-Neamţ?
Grigoraş: am avut un penalty clar neacordat, un gol valabil anulat, dar nu vreau să mă scuz şi să dau vina doar pe arbitru. pur şi simplu a fost un meci pe care nu aveam voie să nu-l cîştigăm, l-am pierdut ca fraierii.

Reporter: Oţelul a înscris 14 goluri în primele patru meciuri oficiale.
Grigoraş: Jucătorii veniţi se pretează acestui joc foarte ofensiv, care îmi place mie. Există şi riscuri, pentru că se creează spaţii mari şi te poate surprinde adversarul, lucru care s-a şi întîmplat.

Continuarea in Sportmagazin powered by Kikcer de luni, 19 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here