Novak Djokovic se pregătește de încă un an mare

Tenismenul sârb Novak Djokovic a terminat sezonul pe primul loc în clasamentul ATP, după un an dificil pentru toată lumea.

Este pentru a șasea oara în carieră când Novak Djokovic încheie un an pe primul loc în clasament, iar tenismenul sârb a egalat un record deținut de Pete Sampras.

Spre exemplu, Roger Federer au încheiat anul pe primul loc de câte 5 ori, la fel ca Jimmy Connors.

Novak Djokovic a început perfect acest sezon, cu un titlu la Australian Open, după o finală câștigată în fața lui Dominic Thiem.

Apoi, la US Open a fost eliminat în timpul meciului din optimi, după ce a lovit neintenționat un arbitru. La Roland Garros, Djokovic a fost învins în finală de Rafael Nadal, în timp ce la Turneul Campionilor a fost eliminat de Dominic Thiem în semifinale.

Wimbledon nu s-a organizat în acest an și Djokovic nu a avut astfel posibilitatea să își apere trofeul din 2019.

2021 se anunță însă un an în care Novak Djokovic își poate continua dominația. Primul mare turneu din 2021 este Australian Open, la care Djokovic este principalul favorit, potrivit cotelor disponibile pe sport.netbet.ro.

Astfel, Djokovic are cota 2.10, în timp ce Roger Federer are 6.00. Rafael Nadal are cota 6.50, la egalitate cu Daniil Medvedev. Dominic Thiem are cota 7.00, fiind urmat de Stefanos Tsitsipas, cu o cotă de 13.00.

Novak Djokovic se simte excelent la Australian Open

Turneul de la Melbourne este cel la care Novak Djokovic se simte cel mai bine dintre toate Grand Slam-urile.

Până în prezent, sârbul a câștigat acest turneu de 8 ori, având un procentaj al victoriilor de 90%, cu 75 de succese și doar 8 înfrângeri.

De asemenea, Djokovic se simte bine și la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o în 2018 și 2019. În total, el are cinci trofee pe iarba de la Wimbledon și un procentaj al victoriilor de 88%.

La US Open, Djokovic are trei trofee de Grand Slam câștigate, ultimul în 2018 și un procentaj al victoriilor de 86%.

În schimb, la Roland Garros, liderul clasamentului ATP s-a impus o singură dată, în 2016. În 2020 a pierdut finala cu Nadal, în 2019 s-a oprit în semifinale iar în 2017 și 2018 a fost eliminat în sferturi.

Djokovic se pregătește să bată un record deținut de Roger Federer

Anul următor, sunt șanse foarte mari ca Novak Djokovic să doboare un record deținut de Roger Federer, acela al numărului de săptămâni petrecute pe primul loc în clasamentul ATP.

Federer are 310 săptămâni petrecute pe prima poziție a clasamentului, însă poate fi întrecut de Novak Djokovic pe data de 8 martie. Novak Djokovic este sigur de prezența pe primul loc până la finalul lunii februarie, astfel că șansele ca acest record să fie doborât de el sunt destul de mari.

De asemenea, Djokovic țintește să doboare și recordul de Grand Slam-uri câștigate, deținut de Roger Federer și Rafael Nadal. Ambii au câte 20 de titluri în palmares, în timp ce Novak Djokovic are 17.

Totuși, Djokovic este cel mai tânăr dintre cei doi, având 33 de ani. Rafa Nadal are 34 de ani, iar Roger Federer are 39 de ani. În aceste condiții, foarte mulți oameni din tenis pariază pe faptul că Novak Djokovic va reuși să-i întreacă în decursul carierei.

„Novak a obținut un record incredibil prin faptul că este pe primul loc la finalul anului pentru a 6-a oară în carieră. Acesta era și obiectivul său la începutul sezonului. Sunt mândru de felul în care a gestionat reluarea sezonului. Dacă nu ar fi fost descalificat la US Open, acest sezon ar fi putut fi chiar și mai bun”, a spus antrenorul lui Djokovic, Marian Vajda, pentru Tennis World USA.

Stiri recente

UTA Arad a învins U Cluj, 2-1, în Superliga!

UTA Arad a învins Universitatea Cluj, 2-1, într-un meci din etapa a cincea a Superligii. Au marcat: Virgiliu Postolachi (6),...