Te asteptam si pe retelel sociale

Tenis

Nadal si Davidenko avanseaza la Australian Open

Rafael Nadal s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open după un meci de cinci seturi cu Andy Murray. Tot în sferturi a ajuns şi rusul Nikolai Davidenko, învingător în patru seturi în disputa cu cehul Tomas Berdich.

Duelul tinerilor favoriţi de la Australian Open, Rafael Nadal – Andy Murray a început cu britanicul la conducere. Murray şi-a adjudecat primul set cu 6-7 şi a condus în runda secundă cu 4-1, dar Nadal a revenit şi s-a impus cu 6-4. Murray a luat setul trei şi a preluat din nou conducerea însă spaniolul, al doilea favorit al întrecerii s-a impus în ultimele două seturi cu 6-3, 6-1.

Nadal va juca în sferturi cu chilianul Fernando Gonzalez, al zecelea favorit al întrecerii. Tot în sferturi a ajuns şi rusul Nikolay Davidenko după un meci în care i-a cedat doar primul set cehului Thomas Berdich. Davidenko s-a impus cu 5-7 6-4 6-1 7-6 şi va juca pentru un loc în semifinale cu Tommy Haas.

în întrecerea feminină, Maria Sharapova s-a calificat în sferturi după un meci greu cu Vera Zvonareva. Sharapova a luat prmul set la mare luptă, scor 7-5, şi a obţinut victoria după o a doua rundă adjudecată la 4. în sferturi, rusoaica va juca în compania unei alte tenismene estice, Anna Chakvetadze.

Citeste mai multe!