Mondialul meu a fost așa cum l-am visat de mic

(Corespondență de la CM Qatar de la Cristi Mîndru)

Mondialul meu a fost așa cum l-am visat de mic. Cand ma plimbam cu gandul pe Azteca unde nea Vanea imi povestea ca mexicanii s-au urcat si pe coronament ca sa-l urmareasca pe Maradona.

Iar eu il vedeam printr-un televizor cu mai multi purici decat cei 114 580 de spectatori ai finalei din Mexic ‘86.

Bancile de lemn ale stadioanelor s-au transformat in scaune moderne iar arenele mele de atunci sunt acum niste nave spatiale.

Meciurile incep cu artificii ( peste patru ani americanii au promis show de Super Bowl la partide), lasere si foc iar rigoarea vremurilor e la secunda.

Si cand totul parea ca se invarte prea repede m-am oprit putin. Si am vazut. Un copil batand mingea pe strada. Un batran plangand la imn.

Un ziarist rezemat de un zid tragandu-si sufletul. Suporteri frumosi. Ai Mexicului purtatori de sombrero.

Ai Argentinei, de departe cei mai vulcanici (cum o fi fost la Buenos Aires in 86, Diego ?). Ai Iranului, cu femei din o mie si una de nopti. Ai Africii, cei care nu pot sa mearga. Ci doar sa danseze si sa cante.

I-am intalnit. Pe cei care mi-au luminat copilaria. Si care nu stiau ca eu i-am comentat pe un covor in camera mea de la Toplita inainte sa-i comentez pe cei de acum. Pe Jurgen, pe Ruud, pe Carlos, pe Antonio, pe toti idolii copilariei mele.

Asa a fost mondialul meu…

CV Cristian Mîndru

A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...