Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Meciul saptamanii: Athletic Bilbao – Barcelona (Supercupa Spaniei)

La o săptămână după disputarea Supercupei Italiei, fotbalul spaniol ridică şi el cortina cu Athletic Bilbao – Barcelona, prima manşă a Supercupei Spaniei, o reeditare a ultimei finale a Cupei Regelui, în care Messi & Co. s-au impus cu 4-1.

Barcelona este o piază neagră pentru Athletic Bilbao, dar pentru cine nu este trupa lui Pep Guardiola în aceste zile? Formaţia care a realizat tripla titlu- Cupă-Liga Campionilor în precedentul sezon joacă un fotbal irezistibil, lăudat de toţi experţii şi temut de toţi adversarii. În amicalele disputate în această vară, Barça a înregistrat o remiză cu Tottenham (1-1) şi o victorie cu Al-Ahly (4-1), ambele la Wembley Cup, după care a trecut Oceanul pentru un turneu în America, unde a dispus de LA Galaxy cu 2-1 şi de Seattle Sounders FC cu 4-0. Guardiola a experimentat pe îndelete în aceste amicale, trimiţând în teren unii fotbalişti de care nu a auzit decât staff-ul catalanilor.

Noutăţile ar fi un mijlocaş de bandă de 22 de ani, Pedro, un atacant venezuelean de 21 de ani, Jeff ren, precum şi un alt puşti de 21 de ani, mijlocaşul spaniol Rueda, toţi proveniţi de la Barcelona B. Însă deşi aceştia au impresionat în meciurile de pregătire, Ibrahimovici nu trebuie să se teamă. Imediat după ce îşi va reveni după operaţia la mână, el are postul de titular asigurat. Totuşi, suedezul va rata cu siguranţă turul cu Athletic Bilbao din Supercupa Spaniei, cea mai devreme dată pentru întoarcerea sa fiind 19 august, cu ocazia trofeului „Joan Gamper”. Primul meci oficial pentru golgheterul adus de la Inter va fi însă returul cu Bilbao, programat pe 23 august în faţa propriilor suporteri.

Pentru Athletic Bilbao, care sezonul trecut a pierdut toate cele trei întâlniri cu Barcelona (0-1 şi 0-2 în Primera, respectiv 1-4 în finala Cupei), Supercupa este o binevenită ocazie de a-şi umple vistieria, deoarece să producă surpriza cu Barca pare utopic. Fără transferuri notabile în intersezon, bascii nu par capabili să joace rolul buturugii mici, însă fi ţi siguri că măcar pe „San Mames” se vor lupta până la ultimul strop de energie.

Pronostic: 2, peste 2.5 goluri

Citeste mai multe!