Martin Freinademetz a ajuns pe locul 94 la general

Motociclistul austriac Martin Freinademetz, unul dintre cei doi concurenţi străini care participă la Raliul Dakar cu licenţă din partea Federaţiei Române, a reuşit să încheie etapa a 12-a cu cel mai bun rezultat al său, locul 50.

Dublul campion mondial de snowbord a profitat din plină de etapa liniştită de miercuri pentru a-şi reveni psihic şi a atacat hotărât etapa de joi pe care a terminat-o pe locul 50 după ce o bună perioadă de timp s-a aflat chiar în primii 40 de motociclişti.

Sportivul austriac a vorbit despre condiţiile văzute miercuri, când nu a avut parte de o etapă contratimp şi a putut urmării modul de viaţă a oamenilor din Africa.

Astfel, Freinademetz s-a declarat şocat de condiţiile mizere de acolo şi consideră o minune că acei oameni mai pot trăi astfel, oricine are o bucată de pâine fiind de zeci de ori mai bogat decât cei de acolo.

Evoluţia bună din etapa de joi l-a propulsat pe Freinademetz pe locul 94 în clasamentul general iar austriacul are ca obiectiv final încheierea Raliului în primii 100.

Etapa a 13-a a Raliului Dakar, dintre Kayes şi Tambacounda, are loc vineri şi cuprinde o lungime totală de 458 de kilometri dintre care 260 de kilometri de probă specială.

 

AMOS News

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...