Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Lotul României pentru întâlnirea cu Belarus. Frunză a fost selecţionat, Paloşi va însoţi echipa

FRT a anunţat lotul echipei de Cupa Davis a României pentru întâlnirea cu Belarus, contând pentru Grupa 1, Zona Europa / Africa a ediţiei 2017, ce se va desfăşura la Minsk.

Locul lui Florin Mergea, care nu poate veni, a fost luat de tânărul Nicolae Frunză – 19 ani, 582 ATP la simplu (maxim al carierei: 542 / octombrie 2016), 530 la dublu (maxim al carierei: 442 / octombrie 2016).

Ceilalţi 3 componenţi ai echipei sunt: Marius Copil (127 ATP la simplu / 381 ATP la dublu), Adrian Ungur (316 / 691) şi Horia Tecău (- / 19) Adrian Pavel, căpitanul nejucător al reprezentivei noastre, a declarat:

„Meciul de la Minsk va fi unul foarte dificil, aşa cum sunt de obicei meciurile din Cupa Davis. Belarus are o echipa solidă, cu jucători tineri care vor căuta să se afirme în acest meci. Din păcate noi mergem şi fără Florin (Mergea – n.a.) care se reface după o accidentare şi are nevoie de această pauză. În lotul României pentru acest meci îl vom avea pe Nicolae Frunză, un jucător tânăr şi talentat. De asemenea va merge la Minsk şi Ştefan Paloşi, un junior de viitor, care trebuie să se obişnuiască încă de pe acum cu atmosfera meciurilor de Cupa Davis”, a declarat Adrian Pavel, căpitanul nejucător al reprezentivei noastre.

Florin Mergea a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook, că nu va participa la meciul de Cupa Davis cu Belarus, deoarece se află în plină refacere după accidentarea suferită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.