Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

LIGUE 1/ Coupet pleaca in America

După ce va cîştiga al şaptelea titlu consecutiv, portarul lui Olympique Lyon vrea să-şi îndeplinească visul american. Gregory Coupet a intenţionat şi în urmă cu un an să se transfere la o echipă din New York

Aflat sub contract cu Olympique Lyon pînă în 2010, Gregory Coupet ar putea părăsi pe O.L. la finalul sezonului actual. În vîrstă de 35 de ani, portarul naţionalei Franţei a intenţionat să-şi redirecţioneze cariera de mai multe ori în ultimii ani. În vara lui 2003, Coupet a fost la un pas să devină monedă de schimb cu Vedran Runje şi să ajungă la Marseille, fiind dorit de antrenorul Alain Perrin. N-a fost să fie. Sezonul trecut, Coupet luase în calcul o nouă plecare, dorindu-şi să descopere un nou campionat. Visul american stăruia în capul francezului, iar destinaţia aleasă era New York. „Îmi doream să ajung la New York pentru a trăi o aventură. Mă fascina „visul american” şi doream ca şi copiii mei să înveţe cît mai uşor limba engleză. În proiectul meu sportiv făcusem loc şi unui proiect familial”, s-a destăinuit Coupet chiar în momentul prelungirii contractului. Urmare a acestor discuţii, preşedintele Jean Michel Aulas şi fotbalistul au adăugat la contract o clauză în urma căreia Coupet poate pleca la orice echipă dispusă să plătească trei milioane de euro. Gregory s-a gîndit însă să aştepte finalul sezonului pentru a se încununa cu al şaptelea titlu consecutiv şi, posibil, cu o primă Cupă a Franţei. „Dorinţa sa de a pleca născută sezonul trecut a căpătat greutate în acest an. Gregory chiar vrea să plece. Asta este dorinţa lui şi trebuie respectată”, a confirmat Frederic Dobraje, agentul jucătorului.

Rămîn şi fără rezervă

În eventualitatea plecării lui Coupet, Olympique ar putea apela la serviciile lui Hugo Lloris, portarul lui Nice, al cărui contract expiră în 2009. Dar, gruparea lyoneză va trebui să achiziţioneze şi o rezervă, ţinînd cont că şi celălalt apărător al buturilor lui O.L., Remy Vercoutre, intenţionează să se transfere la FC Nantes.

Citeste mai multe!