LIGA A II-A/ Atacul clonelor

Comparativ cu sezonul trecut, polii puterii s-au schimbat între cele două serii. Înfometate cu dorinţa de promovare, mai multe formaţii au declanşat din start un adevărat atac al clonelor

În urmă cu un an, Seria I părea una accesibilă. Primul care a intuit acest lucru a fost „alunecosul” preşedinte al lui FC Braşov, Dinu Gheorghe, acesta reuşind să-şi scoată echipa din grupa ardeleană şi să o mute acolo unde lupta se dădea între moldoveni şi formaţiile din Regat. „Stegarii” au defi lat în serie, secondaţi de o altă forţă a momentului, CS Otopeni. Într-un război lung, de gherilă, pe drum s-au pierdut Petrolul, Concordia Chiajna şi chiar Prefab Modelu, pretendente la promovare, iar pe prima scenă se găsesc acum braşovenii şi ilfovenii.

Luptă în trei

În actuala stagiune, Seria I pare mult mai echilibrată. Cel puţin la prima vedere. CSM Ploieşti, Ceahlăul şi Sportul Studenţesc au pornit ca din puşcă. Obiectivul este unul cît se poate de logic: promovarea. Iar fi ecare, dintre cele trei formaţii a plecat la drum cu atuurile sale.

Sezonul trecut, Gheorghe Ştefan a sperat pînă în ceasul al 13-lea că va găsi soluţia salvatoare. N-a fost să fi e şi tocmai de aceea Ceahlăul a pornit actuala ediţie cu furie. Investiţiile masive în infrastructura arenei nemţene pur şi simplu obligă echipa să evolueze pe prima scenă. Ploieştiul refuză cu îndîrjire să îşi mai trăiască propria dramă. Luptele interne duse între Petrolul şi CSM, fosta Astra, au privat oraşul de o echipă pe prima scenă. Petrolul încă resimte investiţiile masive de anul trecut, cînd promovarea a fost ratată şi acum încearcă să îşi tragă răsufl area. Lucru de care profi tă rivala. Arena „Astra” a fost renovată de CS Otopeni, care îşi dispută aici meciurile considerate acasă, astfel că CSM Ploieşti îşi permite să atace cu succes promovarea. În fi ne, sătulă de exilul diviziei secunde, Sportul Studenţesc a plecat la drumul revenirii pe prima scenă.

Pe ruta cluj-Tîrgu Mureş

În Seria a II-a lucrurile par acum inversate. Echipele par să nu mai aibă forţa de anul trecut, iar absenţa promovatelor FC Argeş şi Gaz Metan Mediaş pare să fi scăzut valoarea seriei. Deşi toţi aşteptau o răbufnire a orgoliilor din partea formaţiilor Jiul şi UTA, cele două par, cel puţin în contextul actual, destul de lipsite de forţă. La fel, Dacia Mioveni pare secătuită de forţă după sezonul petrecut pe prima scenă. Tot o stare de oboseală acuză şi Chimia Râmnicu Vâlcea după un campionat epuizant în care a sperat pînă în ultima secundă că ar putea promova.

Surprinzător, şefi a clasamentului este atacată de FCM Tîrgu- Mureş, o grupare care a uitat demult de izul primei divizii. În schimb, Ardealul aşteaptă enorm o revenire în prim plan a „Universităţii” Cluj. Instalarea lui Dorinel Munteanu la cîrma echipei a creat o emulaţie în rîndul clujenilor, comparativă cu participarea rivalei CFR în grupele Ligii Campionilor.