INTERVIU LASZLO SEPSI/ ”Don de Santander”

Unul dintre liderii naţionalei de tineret a României, Laszlo Sepsi,
vorbeşte despre noua sa aventură, în campionatul Spaniei, şi despre cum se vede
Liga I de pe tărîmuri iberice.

SportM: În nici un an ai ajuns din Liga I în Primera Division, după ce ai mai trecut şi prin campionatul Portugaliei.
Laszlo Sepsi: Da, e un pas mare pentru mine, ceva incredibil, mai ales că am reuşit să plec de la Bistriţa la o echipă mare din Vest, la Benfica, iar acum sînt la Racing Santander.

SportM: A fost şi ghinion că a plecat Camacho de la Benfica? Dacă rămînea el, poate stăteai şi tu?
Sepsi: Nu ştiu ce să zic, poate aveam o şansă în plus cu dînsul, dar…Atunci am ajuns eu la Benfica, am început să joc cu dînsul, după aceea a plecat, a venit alt antrenor, după aia în vară alt antrenor, au fost multe schimbări. Nu am resentimente faţă de Flores, au fost probleme că eram mulţi pe acelaşi post şi am decis să plec undeva unde poate aş avea mai multe şanse să joc.

SportM: Cum a fost debutul cu FC Sevilla?
Sepsi: A fost bine, bine că am debutat, că am făcut un rezultat bun cu o echipă de top ca Sevilla, n-am pierdut. Am jucat puţin, sînt de puţin timp, de două săptămîni la ei, am fost şi puţin în urmă cu pregătirea, n-am jucat înainte decît ultimul lor meci amical.

SportM: Ţi se potriveşte mai mult Spania?
Sepsi: Nu ştiu (rîde), deocamdată e devreme să mă pronunţ. SportM: Ce concurenţă ai la Santander? Sepsi: Mai e un jucător care era singurul fundaş stînga, şi de asta am fost adus eu, pentru că e normal să fi e doi într-o echipă. Vom vedea concurenţa şi antrenorul va decide cine va juca.

Ia la rînd granzii Spaniei

SportM: Cum pregătesc spaniolii meciurile?
Sepsi: Doar în ziua jocului ne întîlnim, în rest antrenamente obişnuite de fiecare zi. Au mai multă încredere în jucători. Pînă la urmă, fi ecare are meseria lui şi trebuie să ştie ce are de făcut.

SportM: Te aşteaptă două dueluri de vis, cu Barca pe „Camp Nou” şi acasă cu Real.
Sepsi: Da, astea sînt meciurile pe care le aşteptam cel mai mult, dar nu mă aşteptam să fie chiar aşa de repede. Pentru Barca înfrîngerea cu Numancia e un motiv în plus să se concentreze şi mai bine la meciul cu noi, mai ales că joacă acasă. A plecat Ronaldinho, dar e Messi, sînt jucători mari.

SportM: La prima impresie, care este diferenţa dintre Benfica şi Racing?
Sepsi: Racing e o echipă mai mică, dar e o echipă de cupe europene, o echipă în creştere în ultimii ani. E prima oară în istoria lor cînd se califică într-o cupă europeană, în Cupa UEFA.

SportM: Aţi căzut cu Honka, sînteţi deja în grupe?
Sepsi: E normal să îi tratăm cu seriozitate, mai ales că e şi prima noastră participare în Cupa UEFA. Nu prea cred că sînt echipe foarte, foarte slabe ca să zici : „Gata, sîntem calificaţi”. Ne-am bucurat totuşi că am prins o echipă mai fără nume, mai accesibilă, ca să zicem aşa, dar sînt două meciuri foarte, foarte grele cu fi nlandezii.

SportM: Racing te poate cumpăra după acest sezon cu 3.5 milioane de euro. Cum ţi se pare suma asta?
Sepsi: Benfica vinde jucători pe bani mulţi şi bănuiesc că au pus şi o sumă atît de mare fiindcă, din cîte am înţeles eu, nici nu ar prea vrea să mă vîndă uşor, adică să renunţe la mine.

Stă bine cu dragostea

SportM: Pe acasă, pe la Luduş, ai mai trecut?
Sepsi: Ştii cum e viaţa noastră de sportivi. De cînd am început pregătirile, am mai fost în România la tineret, dar încă n-am reuşit să ajung acasă.

SportM: Cu iubirea cum stai?
Sepsi: Stau bine (rîde), deşi e mai greu în general pentru sportivi, pentru că au cantonamente, sînt plecaţi tot timpul, o dată eşti aici, o dată acolo…

Continuarea interviului in numarul 127 al SportMagazin (9-15 septembrie 2008)