Kubica a suferit o comotie cerebrala

0
166

Polonezul Robert Kubica, 22 de ani, victima unui accident extrem de violent in cursul Marelui Premiu al Candei la Formula 1, a suferit doar o comotie cerebrala si o entorsa la glezna dreapta, a anuntat spitalul Sacre Coeur din Montreal, unde pilotul echipei BMW Sauber a fost transportat cu elicopterul, informeaza AFP.

Medicii urmau sa stabileasca, in cursul diminetii de luni, daca sunt necesare si alte examene medicale, inainte de a-i permite lui Kubica sa paraseasca spitalul. ‘L-am putea lasa sa plece luni, insa dorim mai intai sa ne asiguram ca totul este in regula’, a afirmat doctorul Ronald Denis, seful departamentului de chirurgie de la Sacre Coeur.

Monopostul condus de Kubica a percutat, in plina viteza, un zid de beton, dupa care s-a rostogolit de mai multe ori pe pista, inainte de a se opri intr-un parapet de protectie. ‘Cand am vazut accidentul, am crezut ca a murit. Insa, gratie masurilor de securitate impuse in Formula 1 si a noilor bolizi, putem vedea rezultatul de astazi’, a mai spus doctorul Denis, care s-a aflat la locul accidentului si l-a supravegheat pe pilotul in timpul transportului cu elicopterul.

Imediat dupa stabilirea diagnosticului, Kubica a vrut sa stie daca va putea lua startul in Marele Premiu al Statelor Unite, ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, pe circuitul de la Indianapolis. ‘Isi aminteste tot ceea ce s-a intamplat pe circuit, de fiecare tur pe care l-a parcurs’, a precizat doctorul Ronald Denis, adaugand ca polonezul ‘nu a vrut sa afle, insa, numele invingatorului’ cursei de la Montreal.