Sport la iarba verde

La finalul saptaminii trecute, amatorii de golf din Romania si-au dat intilnire pe terenul de la Pianu de jos (Alba Iulia), cu ocazia primei editii a Cupei de Cristal “Hexol”.

Localitatea, cunoscuta mai ales datorita traditiei in mineritul aurului, a devenit in ultimii ani paradisul jucatorilor de golf autohtoni.

Asezata pe versantul nordic al Sureanului, comuna Pianu are un relief muntos cu o altitudine care atinge 1. 00 m, iar peisajul este extrem de pitoresc. Pe la jumatatea distantei dintre Sebes si Alba Iulia, un indicator te indruma catre terenul de golf “Paul Tomita”. Dupa un slalom printre carute, parcurs pe acorduri de muzica lautareasca, jeep-ul in care ma aflu ca pasager ajunge la destinatie. Aici, linistea este perturbata mai degraba de sfiriitul gratarelor si de antrenamentele celor 50 de concurenti, printre care s-au aflat si fostii tenismeni Dinu Pescariu si Florin Segarceanu.

Competitia pentru amatori a fost cistigata de Viorel Coman, la profesionisti fi ind inscris de altfel un singur concurent, instructorul de golf Gabriel Iusan. Dupa inminarea premiilor mai mult simbolice, se da startul la o “competitie alternativa”. Crosele de golf sint inlocuite cu furculitele, iar adversari devin cei citiva purcelusi de lapte fripti la rotisor si halbele de bere. Nu exista insa nici un invins, iar concluzia o trage chiar vicepresedintele federatiei, omul de afaceri Viorel Catarama: “In golful romanesc se investeste doar pasiune”. Pentru a face insa o analiza transanta a situatiei golfului din Romania, am stat de vorba cu Florin Segarceanu, capitanul echipei de Cupa Davis si unul dintre jucatorii nelipsiti de la turneele de golf

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 11 iunie 2007

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...