JURNALIŞTII TRICOLORI, INVITAȚI SĂ ASISTE LA MECIURILE LUI STANCIU, CHIPCIU ŞI BOLONI DIN ACEST WEEK-END

Componenții selecţionatei de fotbal a jurnaliştilor din România au fost invitați să asiste în acest weekend la două partide din campionatul belgian.

Ziariștii tricolori vor merge mai întâi să urmărească echipa românilor Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu, pe stadionul Constant Vanden Stock, vineri seară, pentru partida dintre Anderlecht şi Lokeren.

După mai puţin de 24 de ore, campionii olimpici ai presei vor merge la alt meci interesant din campionatul Belgiei: sâmbătă seară, Royal Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, primeşte vizita lui St. Truiden. Antwerp este cel mai „bătrân” club belgian, iar evoluţiile sale din acest sezon, cu Boloni pe bancă, au cules deja laude: locul 4 în clasament, cu 10 puncte din 5 etape, cu mult peste unele dintre favoritele campionatului, ca Standard Liege, Anderlecht sau Genk.

Selecționata jurnaliștilor români, sponsorizată de Alexandrion Grup și Aqua Carpatica, va participa în perioada 8-11 septembrie, la prima ediție a Jocurile Mondiale ale Francofoniei, de la Bruxelles. În acest turneu evoluează și componenții formaţiei FC Amicii, care activează în Liga Provincială a Belgiei, având şi un “satelit” care joacă în Liga de amatori.

De altfel, conaționalii noștri au cucerit campionatul și Cupa în ediția 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa și au ocupat locul doi în campionatul amatorilor. La FC Amicii sunt legitimați nu mai puțin de 41 de jucători români, un albanez și un turc. Doru Costea  este atât președinte, cât și antrenor al clubului, el fiind ajutat de secretarul Paul Iftincăi

La partide vin sute de spectatori români, iar cel mai cunoscut fotbalist care a evoluat pentru FC Amicii a fost Gnandt, ex-jucător al unor echipe de Liga I, ca Astra, FC Brașov sau FC Vaslui.

(de Teodor Chiriac)

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...