Jucător român, suspendat opt luni pentru că a pariat pe meciuri de tenis

Marius Frosa, locul 2010 ATP, a fost suspendat opt luni şi amendat cu 1.000 de dolari, pentru că a pariat pe meciuri de tenis.

Din cele opt luni, patru sunt cu suspendare dacă nu va mai încălca programul anticorupţie al ITF. Ancheta efectuată de Tennis Integrity Unit (TIU) a arătat că jucătorul român nu a pariat pe partidele pe care le-a disputat el.

„O investigaţie a TIU a arătat că tenismenul avea trei conturi de pariuri online, prin care a pariat pe 12 partide de tenis, între iulie 2014 şi iunie 2015. Niciunul dintre pariuri nu a fost pus pe vreun meci jucat de el. Suspendarea intră în vigoare luni, 28 august, şi înseamnă că el este exclus de la a concura sau asista la orice turneu sau eveniment organizat de forurile de tenis, pe durata sancţiunii”, a anunţat TIU, într-un comunicat.

Frosa, 21 de ani, originar din Galaţi, nu a disputat niciun meci la nivel profesionist (ATP), având doar o victorie în circuitul challenger.

Marius Frosa este al treiela român sancţionat după o anchetă a TIU. La începutul acestui an, Alexandru-Daniel Carpen a fost suspendat pe viaţă, după ce a recunoscut că a trucat meciuri.

TIU a descoperit că românul de 30 de ani a făcut o propunere de corupere unui alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013. Carpen a recunoscut acuzaţia în 2015, iar ofiţerul TIU care l-a audiat a decis suspendarea pe viaţă a jucătorului.

La scurt timp după Carpen, Mihăiţă Damian a fost suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat pe mai multe meciuri. TIU a precizat că Damian a făcut 199 de pariuri în perioada 2011-2013, însă a menţionat că nu a pariat pe meciurile în care era implicat.

Stiri recente

George Cosac: Vitality Open Tour este extrem de important pentru jucătorii români

Președintele interimar al FR Tenis, George Cosac, a fost prezent la turneul Vitality Open Tour de la Tenis Club...