Tripleta tricoloră încinge cimentul de la Flushing Meadows

Irina Begu, Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse au trecut în maniere impresionante de primul tur la US Open

Runda inaugurală de la ultimul turneul de Mare Șlem al sezonului a fost cu plus pentru tenismenele noastre. Asta chiar dacă Simona Halep a pierdut surprinzător în fața puștoaicei ucrainience Snigur, iar Jaqueline Cristian a cedat așteptat în fața favoritei Anette Kontaveit. După ce Gabi Ruse a întors marți seară destinul meciului cu Daria Saville, după un prim set pierdut clar, în sesiunea de ieri a fost rândul Irinei Begu să ne producă satisfacție. Plecată drept outsider în fața belgiencei Elise Mertens și după ce a piedut primul set, românca și-a revenit senzațional din pumni și a învins cu 2-1. Tot ieri, Sorana Cîrstea și-a respectat statutul de favorită în disputa cu nemțoaica Laura Siegemund și a câștigat cu 2-0 la seturi.

Ruse, în fața copilului teribil al Americii

În această seară, Gabi Ruse are o confruntare de gală, în turul 2, contra favoritei publicului american, puștoaica Cori Gauff. Ruse este prima jucătoare a noastră care intră în focurile disputelor din turul secund. Irina Begu o va întâlni mâine, de la ora 18:00, pe una dintre numeroasele chinezoaice din circuit, Yuan. Relativ de la aceeași oră, Sorana Cîrstea va avea o misiune dificilă, dar nu imposibilă, în disputa cu elvețianca Belinda Bencic. Tenisul românesc încă respiră în aerul încins de la cimentul de la New York.

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...