INTERVIU EXCLUSIV/ Sorin Paraschiv: ”Vrem 4 puncte din dubla cu Rangers”

Transferat în vară de la Rimini, mijlocaşul Sorin Paraschiv a redescoperit Liga Campionilor sub culorile Unirii Urziceni iar în această săptămână ia din nou contact cu atmosfera unică a stadioanelor din Insulă, atunci când ialomiţenii dau piept cu Glasgow Rangers pe „Ibrox Park”, în grupa G. „Cu un egal la ei şi o victorie în Ghencea mergem în primăvară”, spune „Para”

SportM: Sorin, ai mai jucat cu Steaua contra echipelor britanice. Au un parfum special aceste meciuri?
Sorin Paraschiv: Da, e ceva foarte frumos când joci la echipele englezeşti, britanice, atmosfera pe stadioanele lor este absolut specială şi le dă un impuls şi jucătorilor să evolueze la capacitatea lor maximă.

SportM: S-a vehiculat la un moment dat ideea ca Celtic şi Glasgow Rangers să se înscrie în Premier League. La ce loc credeţi că s-ar bate Rangers în Premiership?
Paraschiv: Ar fi greu pentru ele să se bată cu marile echipe din Anglia, Arsenal, Manchester United, Chelsea şi Liverpool. După părerea mea ar fi pe la mijlocul clasamentului. În campionat la ei vedeţi că se distrează de ani de zile, însă în Anglia eu cred că Rangers nu ar prinde cupele europene.

SportM: Trupa lui Walter Smith a dat 2 goluri şi a luat 5. E o pâine de mâncat pentru atacanţii noştri?
Paraschiv: Bine, acum văd că au câştigat cu Celtic. E greu de spus, în Liga Campionilor sunt nişte împrejurări cu totul speciale. Dacă se va juca cu tot atâta ardoare ca şi cu Stuttgart şi mai mult pe faza de atac, tot ce se poate. Trebuie să fim la fel de motivaţi ca împotriva nemţilor.

SportM: V-a surprins forma slabă a lui Rangers în primele două etape ale grupei?
Paraschiv: Mie nu mi s-a părut că Rangers ar fi în formă slabă în primele două etape ale grupei. Eşecul lor cu Sevilla, 1-4, nu e surprinzător, oricine poate să piardă aşa cu spaniolii. Însă la meciurile cu Stuttgart şi Rangers e altceva, se cunoaşte că suntem de valori mai apropiate.

SportM: Câte puncte vă propuneţi din această dublă manşă cu scoţienii?
Paraschiv: Cu patru puncte, dintrun egal la Glasgow şi o victorie acasă, ne-am îndeplini obiectivul.

SportM: E echilibru între ultimele trei locuri. Aveţi şanse chiar la calificarea în optimi?
Paraschiv: Nouă ne-ar conveni şi o calificare în Europa League, ar fi foarte bună pe CV-urile noastre. Dar totodată cred că toate echipele au şanse să prindă optimile Ligii. Sevilla nu intră în discuţie, a evadat şi nu se mai pune problema locului unu.

SportM: Aţi jucat şi cu Stuttgart şi cu Sevilla, vezi vreo favorită la meciul lor din etapa a doua?
Paraschiv: Clar Sevilla. Nu are cine să îi oprească! Dacă sunt motivaţi, vor lua maximum de puncte şi în deplasare şi acasă. Singura posibilitate să mai piardă nişte puncte ar fi dacă ar fi califi caţi şi nu i-ar mai interesa. Sper ca asta să se întâmple când vor veni să ne viziteze!

SportM: Tu eşti mulţumit de felul cum te-ai integrat la Urziceni?
Paraschiv: Da, sunt foarte mulţumit. Am revenit în ţară de trei luni şi sunt foarte bine. Mă simt excelent la Urziceni, unde am găsit un grup foarte valoros şi unit, şi cu un antrenor care nu mai are nevoie de nici o prezentare.

SportM: Dan Petrescu revine în Insulă după perioada petrecută ca jucător. Îi faceţi un cadou pe „Ibrox Park”?
Paraschiv: Vă daţi seama că asta ne dorim. Este un meci foarte important pentru el, pentru că este foarte cunoscut în Scoţia şi vor fi foarte mulţi ochi aţintiţi în primul rând asupra lui, şi apoi asupra noastră.