Întâlnire specială între David Popovici și Jim Montgomery

David Popovici s-a întâlnit cu Jim Montgomery, care în urmă cu 49 de ani a cucerit titlurile de campion mondial la 100 şi 200  liber.

Camelia Potec l-a adus în România pe american. Care în urmă cu 49 de ani a obținut aceleași performanțe ca David la Budapesta anul acesta.
Montgomery (67 de ani) a stat de vorbă cu Popovici și i-a povestit despre cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

“Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri. David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele… Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”. Aspus Jim Montgomery, câştigător a cinci titluri mondiale şi 3 olimpice la nataţie.

Americanul antrenează tineri şi participă la curse demonstrative.

“Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, şi voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic. Aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl aşteaptă provocări mari şi sunt convins că el va da 110% din tot ce poate. Atât la antrenamente, cât şi în competiţii”.

Montgomery l-a lăudat pe Andrei Rădulescu, omul din spatele performanţelor lui David Popovici.

„Este un antrenor foarte tânăr şi l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în nataţie. Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informaţie, am totul pe laptop, ştiu totul despre orice cursă pe care o face David. Orice moment al oricărei curse. Acum pot să ajuţi un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil”. A spus Jim Montgomery.

Camelia Potec a povestit cum a reuşit să facă posibilă întâlnirea celor doi. “Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial şi să se cunoască cu David. Am reuşit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoţionant să-i văd împreună”.

 

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...