Ilkay Gundogan a semnat cu FC Barcelona, din postura de jucător liber de contract!

Campionul Europei cu Manchester City, Ilkay Gundogan a semnat cu FC Barcelona. Mijlocașul german a semnat din postura de jucător liber de contract după ce înțelegerea cu Manchester City i-a expirat și nu a mai dorit prelungirea contractului cu englezii.

Ilkay Gundogan a semnat cu Barcelona

Neamțul va fi fotbalistul catalanilor până în vara anului 2025, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, anunță site-ul oficial al echipei.

De asemenea, există și o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro. Salariul pe care Gundogan îl va avea la Barcelona va fi de 9 milioane de euro pe an.

Cum l-a convins Barcelona pe Gundogan să semneze

Neamțul a dorit o clauză specială în înțelegerea pe care semnat-o cu trupa iberică, scriu spaiolii. Date fiind problemele financiare ale Barcelonei, care au împiedicat revenirea lui Messi pe Camp Nou, Gundogan a vrut să se asigure că nu vor fi dificultăți, iar contractul său va putea fi înregistrat la liga spaniolă.

În caz că vor exista impedimente, iar această situație nu se rezolvă până la debutul sezonului din La Liga, pe 11 august, atunci contractul germanului se poate rezilia unilateral de către jucător.

Această “măsură” a fost ca o plasă de siguranță pe care germanul a vrut să și-o ia în cazul în care catalanii nu se vor ține de promisiune și nu vor rezolva problema cu înregistrarea contractului.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...