Gyenes, locul 33 în prima etapă a Raliului Dakar la clasa moto; Butuză – locul 78

Câştigătorul probei moto a Raliului Dakar a fost francezul Xavier De Soultrait, urmat de spaniolul Juan Pedrero şi de americanul Ricky Brabec.

Pilotul Emanuel Gyenes (KTM) a ocupat locul 33 în prima etapă a Raliului Dakar 2017, o “specială” de 39 de kilometri, între localităţile Asuncion şi Resistencia, din Bolivia şi Argentina.

“Am alunecat foarte tare pe această primă specială. Majoritatea celor din față au pus pneuri de motocros și au avut o aderență mult mai bună. Din păcate, noi avem doar penuri pentru deșert și în noroiul de aici este foarte dificil să rulezi cu ele. Dakar-ul este lung și îmi doresc să ajung cu bine la Buneos Aires, pe 14 ianuarie. La mulți ani și un an mult mai bun tuturor fanilor sportului cu motor”, a scris Gyenes, pe Facebook.

Celălalt român care a luat startul în Raliul Dakar, Marcel Butuza, a terminat pe locul 78, tot la clasa moto.

Nu mai puţin de 318 vehicule (144 la moto, 37 la categoria quad, 87 la auto şi 50 de camioane) au luat startul în competiţie.

Etapa a doua, programată marţi, se va desfăşura în Argentina, între Resistencia şi San Miguel de Tucuman, pe distanţa de 803 km la moto (275 probe speciale) şi 812 km la auto (284 km probe speciale).

Stiri recente

Ce adversari poate avea CFR Cluj în preliminariile Conference League

CFR Cluj e pe locul doi în Superliga și va juca în preliminariile Conference League. Ardelenii vor juca în turul...