Giulia Safina Popa, finalistă a prestigiosului turneu Les Petits As – Le Mondial Lacoste

Giulia Safina Popa (CSM Oradea) a reușit o performanță extraordinară, fiind finalistă a prestigiosului turneu Les Petits As – Le Mondial Lacoste.

Ea a fost învinsă în ultimul act al competiției de către Anna Pushkareva, favorita 5 a tabloului de simplu, cu scorul de 7-5, 6-1. Giulia le-a învins pe Ana Petkovic (Croația), cu scorul de 6-2, 7-5, în turul al doilea de Rebeca Malmstrom (Suedia), cu 6-1, 6-2.

Apoi de Greta Nemecsek (Ungaria), cu 6-0, 6-3, de Julieta Pareja (SUA), favorita numărul 8, cu 6-7 (7), 6-3, 6-3. Iar în semifinale de Luna Vujovic (Serbia), favorita 3 a competiției, tot în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-1.

Ea este antrenată de tatăl său, Lucian Popa, care a jucat finala la vârsta de 14 ani a prestigiosului turneu Les Petits As – Le Mondial Lacoste, inclus în calendarul Tennis Europe.

Tot pe tabloul de simplu, Maia Ilinca Burcescu a ajuns până în turul al treilea, unde a cedat în fața câștigătoarei turneului, în primele două partide ea pierzând doar 2 game-uri. O altă jucătoare din țara noastră, Ioana Ștefania Boian, venită din calificări, a pierdut în primul tur.

Pe tabloul de simplu al băieților, Eric Maximmilian Niță și Matei Chelemen, jucător venit din calificări, au pierdut în turul inaugural.

Turneul a avut loc în perioada 21-29 ianuarie 2023, în Tarbes Expo Pyrénées Congrès, din orașul francez Tarbes.

Giulia Safina Popa a mai jucat o finală în turneul de la Bolton (Marea Britanie), înaintea competiției din Franța. 

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...