Acord între Premier League și jocul de fotbal fantasy Sorare, bazat pe NFT-uri

Sorare, jocul de fotbal fantasy de 4,3 miliarde de dolari, a semnat un contract pe mai mulţi ani cu Premier League, care va oferi licenţe pentru carduri oficiale de jucători.

Jucătorii jocului vor putea să cumpere şi să utilizeze NFT-uri oficiale licenţiate de Premier League, în baza acordului exclusiv pe mai mulţi ani.

Startup-ul Sorare, cu sediul la Paris, care are 3 milioane de utilizatori în întreaga lume, le permite oamenilor să concureze în jocuri de fotbal fantezie de câte cinci. Şansele de succes se bazează pe performanţa în timp real a jucătorilor pe teren.

Sorare a spus că lansează şi două funcţii noi în joc. Acestea includ capacitatea de a concura cu cărţi de jucător specifice ligii şi o funcţie de ”fair play financiar” care îi împiedică pe utilizatori să aleagă echipe all-star.

Valorile NFT, sau jetoanele nefungibile, au scăzut pe fondul unei scăderi a preţurilor criptomonedelor, cunoscută sub numele de ”iarna cripto”. Exacerbată în ultimele luni de falimentul platformei de tranzacţionare FTX.

Preţul mediu de vânzare al unui NFT a fost în decembrie 2022 de 143,22 de dolari, în scădere cu 63% faţă de 383,73 de dolari în decembrie 2021.

Volumul de tranzacţionare a scăzut, de asemenea, semnificativ. Vânzările totale de NFT-uri au scăzut cu 78% în decembrie, la 678,2 milioane de dolari, de la 3,1 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Schimburile totale de carduri pe platformă s-au ridicat la 500 de milioane de dolari anul trecut, aproape dublandu-se de la 270 de milioane de dolari în 2021.

Aceasta a ridicat o întrebare evidentă cu privire la sustenabilitatea modelului Sorare: cum câştigă bani atunci când majoritatea utilizatorilor săi nu fac tranzacţii?

La rândul său, Julia a spus că utilizatorii care cheltuie mult au fost suficienţi pentru a ancora generarea de venituri.

Sorare este a treia cea mai mare colecţie de NFT-uri la nivel mondial, conform datelor CryptoSlam.

Compania procesează tranzacţii de aproximativ 1 milion de dolari într-o perioadă de 24 de ore, arată cifrele CryptoSlam.

Parteneriatul Premier League cu Sorare se adaugă la o serie de oferte între ligile sportive şi platformele cripto.

Sorare însăşi a anunţat anterior înţelegeri cu Major League Baseball şi National Basketball Association.

Unele acorduri, cum ar fi acordul Crypto.com pentru drepturile de denumire a arenei Staples Center din Los Angeles şi sponsorizarea acum dispărută de către FTX a Arena Miami-Dade, s-au înrăutăţit pe fondul scăderii preţurilor cripto.

Startup-ul francez a fost evaluat ultima dată de investitori la 4,3 miliarde de dolari, în septembrie 2021.

Sorare este susţinută de nume de top, inclusiv SoftBank din Japonia, şi firmele de capital de risc Accel şi Benchmark. De asemenea, îi numără ca acţionari pe vedetele Lionel Messi, Serena Williams şi Kylian Mbappe.

Sorare nu a fost lipsită de controverse şi a fost criticată din cauza acuzaţiilor că încurajează jocurile de noroc.

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie investighează firma ”pentru a stabili dacă Sorare.com necesită o licenţă de operare sau dacă serviciile pe care le furnizează nu constituie jocuri de noroc”, potrivit unei notificări din 8 octombrie 2021.

Julia a spus că nu a putut oferi încă o actualizare cu privire la ancheta din Regatul Unit.

În noiembrie, startup-ul s-a angajat să facă unele modificări în platforma sa, după acţiunile întreprinse de Autoritatea Naţională a Jocurilor de Noroc din Franţa.

Acestea au inclus consolidarea elementelor free-to-play ale jocului. Compania este obligată să aplice aceste măsuri până la 31 martie.

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...