Gimnasta Sonia Iovan, la 81 de ani – lecţii de viaţă la “Destine ca-n filme”

Gimnasta Sonia Iovan, la 81 de ani – lecţii de viaţă la “Destine ca-n filme”, cu Iuliana Marciuc – marţi, 20 iunie, de la ora 21.00, la TVR 2, informează TVR.
Sonia Iovan are 81 de ani şi este una dintre cele mai valoroase gimnaste ale ţării pe care însă puţini români o cunosc – chiar dacă o sală de gimnastică din Cluj îi poartă numele. A participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice iar de la două (Melbourne şi Moscova) s-a întors cu medalii, cele mai importante ale carierei ei. În plus, la prima ediţie din istorie a Campionatelor Europene, organizată la Bucureşti în 1957, România a cucerit 6 medalii – dintre care trei i-au revenit Soniei Iovan. A intrat în echipa naţională în 1954, când a devenit studentă. Şi a rămas în lot 10 ani. Alături de colegele de lot a adus României prima medalie olimpică la gimnastică, în 1956. Are trofee mondiale, olimpice, europene, din ani în care nu aveai voie să învingi URSS. Odată cu retragerea, a trecut prin antrenorat, a fost asistent şi, apoi, profesor universitar la ASE şi a acordat prioritate familiei. În anii ‘90, viaţa i s-a schimbat.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...